Gazete Vatan Logo

Kullanmadım, denedim

Uyuşturucudan yargılanan Kenan İmirzalıoğlu, kullanmadığını ama denediğini belirterek “Yunanistan’da içmiştim, birkaç gün sonra testte kanımda çıktı” dedi.

Kullanmadım, denedim

Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 53 şüpheli hakkındaki uyuşturucu davasına devam edildi. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar ile oyuncu Kenan İmirzalıoğlu katıldı.

İmirzalıoğlu ise ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Sanıklardan Eray Özbal’la aynı mahallede oturuyoruz. Meslekte büyüğümüzdür. Zor şartlarda çalıştığımız için beslenmemize dikkat etmemizi ister. Organik besinler almamızı ister. O yüzden ürettiği doğal gıdalardan verirdi. Telefon görüşmelerinde geçen süt ve incir gerçek süt ve incirdir” dedi. Mahkeme Başkanı “Bu Eray mandıra mı işletiyor? Kaç kişiye bakıyor? Evine gittin mi? O yeşillikli bahçesini gördün mü?” sorusu üzerine İmirzalıoğlu “Birkaç kez gittim. Balkonunda papatya ve çiçek yetiştirdiğini biliyorum. Uyuşturucu madde yapımında kullanılan bitkileri görsem de tanımam” diye konuştu. Uyuşturucu madde kullanmadığını ancak denediğini belirten İmirzalıoğlu, “Operasyondan birkaç gün önce Yunanistan’ın Simni Adası’nda kullanmıştım. Birkaç gün sonra teste girince de kanımda çıktı. Ben tütün içtiklerini zannetmiştim. O yüzden ikram edilen sigarayı aldığımda uyuşturucu olduğunu anladım” dedi.

Haberin Devamı

Parası geri verildi

Mahkeme heyeti sanıklardan Murat Yıldırım’ın zorla getirilmesine karar verdi. Oyuncu Rıza Kocaoğlu’nun soruşturma aşamasında serbest kalmak için ödediği 50 bin TL kefaletin iadesine de hükmeden mahkeme, duruşmayı 1 Ekim’e erteledi.