Gazete Vatan Logo

Kulisler çalkalandı Akşener yalanladı

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’in yeni parti kuracağı ileri sürüldü. İddialar Financial Times’ta da yer aldı. Akşener, ise seçimi birlikte izlediği gazetenin iddiasını yalanladı

Kulisler çalkalandı Akşener yalanladı

MHP’deki istifaların ardından yeni parti iddiaları yeniden alevlendi. Meral Akşener’in kuracağı iddia edilen yeni partinin ismi de kulisleri hareketlendirdi. Yeni partinin ‘Milliyetçi Türkiye Partisi’ (MTP) adı altında bir araya geleceği siyasi kulislerde yer alan iddialar arasındaydı. Akşener’in referandumun ardından siyasi danışmandan ekonomistine, proje üreticisine ve stratejistine kadar yeni bir kadro yapılanmasına gideceği öne sürülmüştü. Akşener, Twitter hesabından dün konuyla ilgili açıklamada bulundu. Akşener, “Parti kurma çalışmamız yoktur. YSK’nın hukuku katlettiği,’abidik gubidik’ işlerin yapıldığı bir süreçte önceliğimiz oylarımıza sahip çıkmaktır” yazılı notu paylaştı.

‘Kendi bahçesinde...’ demiş

Seçim gecesini Akşener ile birlikte izleyeyen İngiliz Financial Times (FT) gazetesi ise, Akşener’in en çok Üsküdar’da ‘hayır’ oylarının öne geçmesinden sonra sevindiğini ve “Kendi bahçesinde yenildi. Rüzgar tersine dönüyor” yorumu yaptığını yazdı.

FT’nin analizinde “60 yaşındaki Akşener şu anda takımını yavaş adımlar atmaları konusunda cesaretlendiriyor. Pazar akşamı referandum sonucu geldiğinde sinirlerin gerildiği odada insanlara sakin olmaları çağrısı yapmıştı. Destekçileri ve yardımcılarına ‘Bir nefes alalım. Bir hafta duralım ve neler olacağını görelim’ dedi” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

‘Bravo İstanbul’ haykırışı

Akşener’in Ankara’da referandumu izlediği otelde, İstanbul’dan ‘Hayır’ oyu çıktığında, odanın alev almış gibi olduğunu aktardı. Gazete o sırada kalabalıktan birinin alkışlarla ayağa kalkıp “Bravo İstanbul” diye haykırdığını yazdı.