Gazete Vatan Logo

Kuleden yatırım cevabı

Maslak 1453’ten kule alan Suudi Abduljawad, işletmeyi Tayland merkezli Dusit’e verdi. Ağaoğlu, “Türkiye’den çıkmayı düşünen markalara en iyi cevap oldu” dedi.

Kuleden yatırım cevabı

Ağaoğlu ‘nun Maslak 1453 projesinde farklı ülkeleri buluşturan global bir işbirliğine imza atıldı. Projeden inşaat aşamasında iki kule alan Suudi Arabistanlı Abduljawad Holding, bir kulenin işletmesi için Tayland merkezli lüks rezidans işletmecisi Dusit International ile anlaştı. Dusit Thani, Avrupa’ya ve İstanbul’a Maslak 1453 ile adım attı.

Yatırımı değerlendiren Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Tayland merkezli küresel bir marka olan Dusit International ile Suudi sermayesinin güçlü temsilcisi Abduljawad Holding dünyaya örnek olacak cesaretle Türkiye’ye yatırım yapıyor. Türkiye’nin yaşadığı olumsuzluklara rağmen ekonomiye güvendiklerini gösterdiler. Yaklaşık 250 milyon dolar değerinde bir yabancı yatırımı konuşuyoruz. Bu girişimin maddi değeri kadar sembolik değeri de çok önemli” dedi.

Avrupa’ya giriş yaptı

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’a şirket olarak 10 günlük bir ziyarette bulunduklarını anlatan Ali Ağaoğlu, 48 toplantı yaptıklarını ve 400’ün üzerinde yatırımcı ile görüştüklerini söyledi. Batılı kuruluşların Türkiye’ye yatırım yapmayın baskısını dinlediklerini söyleyen Ağaoğlu, şöyle konuştu: “İstedikleri kadar ‘Türkye riskli ülke’ desinler. Türkiye’den çıkmayı düşünen markalara da en iyi cevap bu masada atılacak imzalardır. Türkiye, günlük düşünenlerin değil, stratejik karar alanların kazançlı çıkacağı bir ekonomidir.”

Haberin Devamı

Maslak 1453’e geçen yıl Ascott markasını getiren Abduljawad Holding, şimdi de Tayland merkezli Dusit ile anlaştı. Abduljawad Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ehsan Abduljawad, “Maslak 1453 projesi İstanbul’da en çok konuşulan projelerden biri ve kendi başına eşsiz bir turizm merkezi olacak. 2018’de hizmete girecek proje için

14 yıllık bir kontratımız var” diye konuştu. Dusit International Grup CEO’su Suphajee Suthumpun da Türkiye’ye güvendiklerini belirterek, “Bu ortaklık zincirimizin küresel anlamda genişlemesine katkıda bulunacak. Dusit markası Avrupa’ya İstanbul ile adım atıyor” dedi.

Hasılatı üçe katladı

MASLAK 1453’ü Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı inşa ettiklerini hatırlatan Ali Ağaoğlu, “Emlak Konut’un kasasına söz verdiğimizin 3 katı kaynak aktardık. Biz kazandık, devlet kazandı, yatırımcımız kazandı” dedi. Ağaoğlu, Emlak Konut’a 1.1 milyar liralık taahhütte bulunduklarını, şu ana kadar 3 milyar liranın üzerine taşıdıklarını ifade etti. Projeyle ilgili son durumu paylaşan Ağaoğlu,

Haberin Devamı

“4 bin 800 konutun yarısından fazlası daire sahiplerine teslim edildi. Mayıs ayına kadar teslimleri tamamlıyoruz. Mayıs’a kadar Türkiye’nin en modern üniversite kampüsü hizmete girecek” dedi.

TMSF’deki şirketlerle ilgileniriz

ALİ Ağaoğlu, TMSF’ye devredilen inşaat şirketleriyle şartlara bağlı olarak ilgilenebileceklerini ancak başlamamış projelerine yatırım yapabileceklerini söyledi.