Gazete Vatan Logo

Kulak İnşaat, her villaya 2 dönüm bahçe getiriyor

Kulak, İstanbul'a Büyükçekmece'de göl kenarında her bir villaya en az 2 dönüm bahçe kullanımı sunan projesi ile adım attı.

1943 yılından bu yana Adana'da en yüksek sayıdaki nitelikli konutu yapan inşaat firması olarak dikkat çeken Kulak, İstanbul'a Büyükçekmece'de göl kenarında her bir villaya en az 2 dönüm bahçe kullanımı sunan projesi ile adım attı. Bu projeyi Sefaköy, Basın Ekspres ve Maslak'taki projeler izleyecek.

Anadolu'da palazlanıp İstanbul arenasında boy gösterme kararı veren firmalar hep dikkatimi çekmiştir. Ortak özellikleri İstanbul'un yükselen gayrimenkul satış grafiğini çok önceden keşfeden firmalar gibi 'sat yapçı' olmamaları. Genel olarak 'yap satçı'lar. Önce yapıyorlar, sonra satıyorlar.

Mesela Mersin'de yaptığı büyük projelerden sonra İstanbul'a gelen ve NEF markası ile Levent ve Kağıthane bölgesinde mimari açıdan da çok dikkat çekici projelere imza atan Timur Gayrimenkul. Önce satıp sonra yapmak yerine, önce yaptılar sonra sattılar. Kemerburgaz projeleri bitti, taşınılma aşamasına geldiğinde satış başladı. Kağıthane projesinde ise projenin yatırım tutarını önce bankaya bloke ettiler. Adeta devletle iş yapar gibi, inşaat ilerledikçe bankadan hakediş tutarı çektiler.

Adana'da da Kulak İnşaat vardır. İstanbullular Kulak İnşaat'ı pek bilmez ancak Adana'da sokaktan geçen adama sorsanız Kulak İnşaat'ı bilir. 1943 yılından bu yana Adana'da inşa edilen nitelikli konutların büyük bölümünde Kulak İnşaat'ın imzası var. Sıtkı Kulak tarafından büyütülen şirkette şimdi üçüncü jenerasyonu temsilen Tarkan ve Atakan Kulak kardeşler işin başında.

ABD'nin müteahhidi oldu
Kulak Adana'da çok bilinen bir aile ve marka ancak Kulak İnşaat'ın asıl faaliyeti Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ordusu için Pentagon'a yaptığı taahhüt işleri olmuş. Irak'ta, Afganistan'da ve Yemen'de ABD Ordusu için yapılan üslerin büyük bölümünde Kulak İnşaat'ın imzası var. Kulak İnşaat, İstanbul'a gelince adını da KLK Gayrimenkul olarak değiştirdi.

KLK Gayrimenkul Geliştirme CEO'su Bahadır Yetki, gerek Adana'da yapılan işlerin, gerekse ABD ordusuna yapılan anahtar teslim üs işlerinin Kulak İnşaat'ta bir birikim yarattığına dikkat çekerek son 2 yılda İstanbul'da arsa geliştirme faaliyetlerine ağırlık verdiklerini, artık proje üretme safhasına geçmeye hazır olduklarını söyledi. Bu yeni dönemin ilk projesinin Büyükçekmece Gölü'ne komşu 44 villalık proje olacağını kaydeden Yetki, 750 metrekare kapalı alanı olan önünde 2 dönüm bahçesi bulunan geniş ailelere hitap eden bir proje geliştirdiklerini anlattı.

Göl vadisinin yakın gelecekte İstanbul'da özel ve dingin yaşam sunan farklı bir yer haline dönüşeceğini ifade eden Yetki, ilkbahar yaz sezonunda lansmanı yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Biz tarif etmeyiz, satın alan kendi beğenisini kurgulayacak
Uras-Dilekçi Mimarlık ofisi tarafından konsepti hazırlanan villaların her biri 750 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Henüz fiyatlar kesinleşmedi ancak villaların 1.5 ile 1.8 milyon dolar arasında fiyatlarla satılması planlanıyor. Evlerde en dikkat çeken unsur avlu dizaynı. Evlerin ortasında yaklaşık 20 metrekarelik yukarıdan güneş ışığı alacak bir avlu var. Bu avlu yerin altına kadar iniyor ve böylece zemin altındaki bölümlerin de güneş ışığından yararlanmasına imkan veriyor. Bahadır Yetki, projenin peyzaj harikası olmasına özen göstereceklerini ifade etti. Bahçelerde seralar oluşturulması, ev satın alanların burada kendi sebze meyvesini yetiştirmesine de imkan sağlanacak. Yetki'nin verdiği bilgiye göre her odanın kendine ait bir ıslak zemin bölümü olacak.

Fonlayamayacağımız projeye başlamayız
Bahadır Yetki satıştan ayrı olarak inşaatın başlayacağına dikkat çekerken, projelerin finansmanı ile ilgili şu bilgiyi verdi: Biz asla fonlayamayacağımız bir projeye başlamayız. Bir kriz olduğunda krize elde stokla yakalanmak başka bir şey, taahhüt ettiğiniz evlerle yakalanmak başka birşey. Dayanacak gücünüz varsa beklersiniz, krizin etkisi hafiflediğinde stoklarınızı eritirsiniz. Ancak taahhüt ettiğiniz işler varsa kriz sizi dağıtabilir. Biz daha makul ancak emin adımlarla üretim yapmayı tercih ediyoruz. Bu arada ürettiğimiz evlere özellikle Körfez Bölgesi'nden büyük bir talep geleceğini de düşünüyoruz. Bu konuda çalışmalarımız var. Villa projemize körfez bölgesinden iyi alıcı geleceğinin sinyallerini alıyoruz."

Kaynak:Vatan

Haberin Devamı