Gazete Vatan Logo

Kula’dan Kenan Evren’in ismi siliniyor

MANİSA’nın Kula Belediye Meclis toplantısında alınan kararla, ilçedeki tüm cadde, sokak ve meydanlardan Kenan Evren ismi çıkarıldı.

Kula’dan Kenan Evren’in ismi siliniyor

Kula Belediyesi Zabıta Birimi tarafından yapılan anketlerden sonra, ilçede Kenan Evren’in ismi bulunan cadde, sokak ve mahallelerde isim değişikliğine karar verildi. Kula Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısında gündeme alınan isim değişikliği, oy birliği ile kabul edildi. Meclis kararı sonrasında daha önceden Bey Mahallesi olan Kenan Evren Mahallesi’nin ismi değiştirilerek mahalleye eski ismi verildi.

Kenan Evren Mahallesi’nin isminin değiştirilmesi konusunda geç kalındığını öne süren MHP’li Büyükşehir ve Kula Belediye Meclis Üyesi Faik Şentürk, "Bu millete ne 12 Eylülleri ne de 15 Temmuzları Allah bir daha yaşatmasın. Çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Birçok arkadaşımız 6 -7 yıl hapislerde çürüdü. Mahkemeleri bile görülmedi. Tek suçları vatanlarını sevmekti" dedi.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini öne süren MHP’li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Yıllarca hatta asırlarca bu sistem demokrasiye galip gelmiş. Bunlara fırsat vermeme adına meclisimizin aldığı kararı da çok uygun ve yerinde buluyorum. Temennim odur ki bu tür darbeci zihniyetin sadece belediyemize has yerlerde değil ülke çapında temizlenmesidir. O acıların bir nebze olsa da giderilmesi için bu çalışmalar yapılmalıdır. İlçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Haberin Devamı

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Karaaayak ise ilçede eğitim veren Kenan Evren Okulu bulunduğunu söyleyerek AK Partili meclis üyelerinden hükümetin yetkisinde olan okullardaki isim değişikliği için de destek istedi.