Gazete Vatan Logo

Küfür eden kaldı küfür yiyen gitti

Beyaz Saray’ın yeni İletişim Direktörü Anthony Scaramucci, Fox muhabirine ‘Trump’ın Genel Sekreteri Priebus şizofren herifin teki’ demişti. Priebus ‘hakarete karşılık vermediği için’ Trump tarafından görevden alındı.

Küfür eden kaldı küfür yiyen gitti

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Genel Sekreteri Reince Priebus’un yerine İç Güvenlik Bakanlığı yapan emekli general John Kelly’i atadığını açıkladı. Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “General/Bakan John F. Kelly’i Beyaz Saray Genel Sekreteri olarak atadığımı bildirmekten memnuniyet duyarım” ifadesini kullandı. Kelly’i ‘Büyük bir Amerikalı ve büyük bir lider’ olarak tanımlayan Trump, “John, İç Güvenlik Bakanlığı’nda da inanılmaz bir iş yaptı. O benim yönetimimin gerçek bir yıldızı oldu. Reince Priebus’a hizmetleri ve ülkesine bağlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Birlikte çok şey başardık ve onunla gurur duyuyorum” diye konuştu.

Pasif davranmış

Karar öncesi, son haftalarda Priebus’un, Başkan Trump tarafından gözden düştüğü konuşuluyordu. Beyaz Saray’da Sean Spicer’ın istifasıyla boşalan iletişim direktörlüğü koltuğuna oturan Anthony Scaramucci de, geçtiğimiz günlerde Priebus’u ‘paranoyak şizofren’ olarak nitelemişti. Yerel basına konuşan Beyaz Saray kaynakları ise, Scaramucci’nin hakaretlerine karşılık vermeyen Priebus’un, tepkisizliği nedeniyle Trump’ın gözünden düştüğünü öne sürdü. Söz konusu kaynaklar Başkan Trump’ın, Priebus’ı ‘pasif’ kalmakla eleştirdiğini ifade ediyor.

Haberin Devamı

İstifa sonrası CNN’e konuşan Priebus ise, “Başkan farklı bir doğrultuda ilerlemek istedi. Yeniden başlat (Restart) tuşuna basmak için iyi bir zaman. Bu, düşünceme göre Beyaz Saray’ın ihtiyacı olan bir şey” diye konuştu.

‘Suçlulara kibarlık yok’

Long Island Adası’nda suç kurbanları ve polislerden oluşan bir kalabalığa hitap eden Trump, polisin gözaltına aldığı şahıslara nazik davrandığını belirterek, “O kadar kibar olmayın” ifadesini kullandı. Polis memurlarının gözaltına alınan şahısların kafası ekip aracının tavanına çarpmasın diye ellerini siper etmelerini eleştiren Trump, “Lütfen o kadar kibar olmayın. Araca bindirdiğiniz adamın kafasını korumaya çalışıyorsunuz. Adam belki birini öldürmüş, siz ‘Aman kafası çarpmasın’ diyorsunuz. Size söylüyorum, elinizi koymayabilirsiniz, tamam mı?” diye konuştu.

Haberin Devamı