Gazete Vatan Logo

Kuduz tilkinin ısırdığı 9 yaşındaki Duran öldü

YOZGAT’ta kuduz tilkinin ısırdığı 9 yaşındaki Duran Laçin, maddi yetersizlikler nedeniyle teşhisinden 3 gün sonra yatırıldığı Erciyes Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Yozgat merkeze bağlı Büyükmahal Köyü’nde çobanlık yapan ve daha önce çeşitli hastalıklar nedeniyle 3 çocuğunu kaybeden 48 yaşındaki Hacı Ahmet Laçin, bir kez daha evlat acısı yaşadı. Yozgat’ta hayvan otlatan Ahmet Laçin, 25 Ağustos günü öğle saatlerinde küçük oğlu Duran Laçin’i yanına çağırdı. Bir süre babasıyla birlikte koyun sürüsünün yanında duran talihsiz çocuk, kuduz bir tilkinin saldırısına uğradı. Tilki, minik Duran’ı sol gözünün üzerinden ısırdı. Baba Ahmet Laçin, yanında bulunan sopayla tilkiyi öldürdü. Olay yerine çağırılan 112 Acil Servis ekibi, yaralı çocuğu Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Tilkinin leşi ise incelenmek üzere Ankara’daki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Veteriner Araştırma Enstitüsü Laboratuvarı’na gönderildi.

KUDUZ TEŞHİSİ KONULDU

Duran Laçin’e Yozgat Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından kuduz olabileceğinden şüphelenilip, aşı yazıldı. Duran Laçin, aşılarını yaptırmasına karşın halsiz düştü.

Çocuğunun durumunun iyi olmadığını gören Ahmet Laçin, oğlunu bu kez Akdağmadeni Devlet Hastanesi’ne götürdü. Doktorlar, Duran’ın kuduz olduğunu belirleyip, Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne sevk etti.

Haberin Devamı

Ancak Ahmet Laçin, maddi yetersizlikler nedeniyle çocuğunu ancak 3 gün sonra Kayseri’ye götürebildi. 8 Eylül’de yoğun bakıma alınan Duran, dün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

DÖRDÜNCÜ KEZ EVLAT ACISI

Daha önce 3 kız çocuğunu kaybettiğini anlatan Hacı Ahmet Laçin, "Bir çocuğumu 2, diğerini 3, bir diğerini de 4 yaşında değişik hastalıklarla kaybedip toprağa verdim. Şimdi de küçük oğlum kuduz nedeniyle öldü. Ölen oğlumla hastane hastane dolaşırken işsiz kaldım. Bu olaydan sonra iyice sıkıntıya düştük. Ailem ve akrabalarım çok kötü durumda. Talihsiz bir olay yaşadık. Allah kimsenin başına böyle bir şey getirmesin" dedi. Duran Laçin’in cenazesi, Kayseri’deki otopsinin ardından ailesine teslim edildi ve Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi mezarlığında toprağa verildi.