Gazete Vatan Logo

Küçülürken göğsünü kaybetti dava açtı

Antalya’da gıda ve turizm alanında hizmet veren, evli ve 2 çocuk annesi Songül Değerli, Mart 2010’da aşırı sırt ağrısına neden olduğu gerekçesiyle meme küçültme ameliyatı için İstanbul’da özel bir hastaneye gitti.

Küçülürken göğsünü kaybetti dava açtı

Plastik cerrahi uzmanı Dr. S.M.’nin muayene ettiği Değerli, 1 Nisan’da meme küçültme ameliyatı oldu. Ancak ameliyat yaraları iyileşmedi. Dr. S.M.’nin tavsiyesi üzerine sülük tedavisine başlayan Değerli’nin yaralara uygulama sırasında iyileşme göstermedi. Ameliyat yerleri çürüyen ve psikolojisi bozulan Songül Değerli’nin sol memesi kazınarak tamamen alındı. Değerli, “Kadınlığımı çaldı” dediği Dr. S.M. hakkında 28 Haziran 2011’de İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme 11 Nisan 2013’te görevsizlik kararı verdi. Songül Değerli, 3 Mart 2014 tarihinde İstanbul 7’nci Tüketici Mahkemesi’nde tazminat davası açtı. Ameliyat olduktan sonra göğsünde çürüme başladığını kaydeden Değerli, şöyle konuştu:

“Doktorum S.M., ‘Birini bulalım, sülük aldıralım, sülük vurduralım oraya’ dedi. Belli noktaları çizerek işaretledi, korkarak sülükleri aldırdım. Çare arıyoruz ya, sülükleri onun dediği yerlere vurdurdum. Göğsümde kanama oldu. Beni hastaneye çağırdı, gittim. Hastanedeki muayenesi sonunda, ‘Seni yeniden ameliyata alıp, göğüs ucunu alacağız’ dedi. Aralıklarla göğsüm kazındı. Artık ağrıdan duramıyordum” dedi.

Haberin Devamı

Evi korkunç koku sarınca

Değerli, “Meğer koku göğsümden geliyormuş. Hastaneye gittim. Göğsüm kangren olmuş ve koluma da sıçrama ihtimali olduğu söylendi. Bu arada İstanbul’daki doktorum S.M.’yi arayarak durumu bildirdim. S.M., ‘Müdahale etmeyin, ben canlı doku koyacağım’ diyerek beni caydırmaya çalıştı. Konuşmaları dinleyen doktorlardan biri, elimden telefonu alarak, ‘Kadın ölüyor, ne müdahale etmemesi, nasıl böyle bir şey söylersin, biz doktoruz yanlış mı yapıyoruz?’ diyerek tepki gösterdi. Göğsümü kazıyıp çıkardılar.”