Gazete Vatan Logo

Küçük Melis 6 aylıkken konuştu 17 aylıkken okudu!

Ankara’da 6 aylıkken konuşmaya, 17 aylıkken akıcı şekilde kitap okumaya başlayan, 2.5 yaşındaki Zehra Melis Acartepe, pedagoglara göre tam bi dahi...

Küçük Melis 6 aylıkken konuştu 17 aylıkken okudu!

Ankara’nın Yeni Mahalle İlçesi’nde yaşayan Gamze (32) ile Serkan Acartepe (38) çiftinin, 2.5 yıl önce Zehra Melis adını verdikleri bir kızları dünyaya geldi. Üç aylıkken anne ve babasına anlamlı tepkiler vermeye başlayan Zehra Melis, 6 aylıkken konuşmaya başladı. 17 aylık olunca akıcı şekilde okumaya başlayan Zehra Melis, daha sonra İstiklal Marşı ve İzmir Marşı’nın tamamını ve çok sayıda duayı ezberledi. Kendisine yöneltilen ‘23 Nisan ne bayramı’, ‘Cumhuriyeti kim kurdu?’ gibi soruları cevaplayan küçük Melis, İngilizce olarak ayları tek tek okuyup, sayıları da sayıyor. Zehra Melis’in ailesi ise kızlarının eğitimi için yardım bekliyor.

Pedagoga göre: Dahi...

Anne Gamze Acartepe Melis’in 3 aylıkken ‘ayağını kaldır’, ‘kolunu kaldır’ sorularına tepki verdiğini belirterek şunları söyledi: Doktora gittik. Bize ‘Tesadüf’ dedi. Üç aylıkken okuduğumuz kitapların sayfalarını çevirebiliyordu. 6 aylıkken konuşmaya başladı. 9 aylıkken duaları ezberlemeye başladı. İngilizce sayı saymaya ve şarkı ezberlemeye başladı. Okuduğumuz kitapları 17 aylıkken ezberlemeye başladı. Şu anda akıcı okuyabiliyor. Pedagog’umuz Melis’in ‘dahi’ olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

‘Tek isteğimiz harcanmasın’
Özel bir firmada çalışan baba Serkan Acartepe, “Kızım Melis için hem mutluyum hem endişeliyim. Çünkü ileride kızıma ne olacak? Bazen bu tip çocuklar sosyal hayata çok karışamıyor. Tek isteğimiz onun harcanmaması, iyi bir eğitim alması” dedi.