Gazete Vatan Logo

Küçük kızı taciz eden kadın 7 yıl sonra...

Iğdır’da, yedi yıldır küçük yaştaki bir kız çocuğunu hürriyetten yoksun bırakma ve cinsel istismar suçlarından aranan bir kadın yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 2007 yılında küçük yaştaki bir kız çocuğunu hürriyetten yoksun bırakma ve cinsel istismar suçlarından gözaltına alınan S.A., tutuksuz yargılandığı davada 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Iğdır Jandarma Komutanlığı ekipleri, mahkeme kararının ardından kayıplara karışan ve 7 yıldır yakalanamayan S.A.'yı bulmak için harekete geçti. Hükümlünün ikamet ettiği köyde inceleme yapan jandarma ekipleri, S.A.'nın köyde kaldığını tespit etti. Operasyon sırasında arbede çıkmaması için S.A.'nın yaşadığı evi belirlemeye çalışan güvenlik güçleri, bunun için elektrik görevlisi kılığına girdi. Bu şekilde köydeki evleri tek tek dolaşan jandarma ekipleri, S.A.'nın kaldığı evi tespit etti.

S.A., akşam saatlerinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Gerekli işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen S.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Iğdır Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Hükümlünün, 6 yıl boyunca İstanbul'da akrabalarının yanında saklandığı ve birkaç ay önce Iğdır'a döndüğü öğrenildi.

Haberin Devamı