Gazete Vatan Logo

Küçük Jeep’le yine tarihi rekor kıracak

Geçen yıl dünya çapında 1.2 milyon adetten fazla satış yaparak dördüncü kez üstüste rekor kıran Jeep, aynı başarıyı Türkiye’de de tekrarlıyor.

Küçük Jeep’le yine tarihi rekor kıracak

23 yıldır Türkiye’de olan Jeep, tarihinin en iyi dönemini geçiriyor. Jeep, Türkiye’de Tofaş çatısına girdikten sonra 2013’te 973 adet ile tarihinin en yüksek satışını gerçekleştirirken, 2014’te 1.970, 2015’te 3 bin 507 adet araç satarak yeni rekorlara imza attı.

Tofaş çatısı altındaki Lancia, Alfa Romeo ve Jeep’in Marka Direktörü Türker Gürtekin, “Tarihimizin en iyi dönemini yaşıyoruz. 2015 yılı Jeep için Türkiye pazarındaki en yüksek adetlere ulaştığı yıl oldu. Ekim’den itibaren Renegade otomatik satışlarının başlaması ile yılsonuna doğru adetlerimizi daha yükselttik. Satışlarımız bir önceki yıla oranla yüzde 79 arttı. Bu yıl da 4 bin adetlik satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

3 bin Renegade satacak

Geçen yıl Türkiye’de Renegade’le 2 bin 200 adede yakın satışa ulaştıklarını belirten Türker, “Küçük ebatlarına rağmen Renegade markanın amiral gemisi oldu. 2016’da 3 bin adet civarında Renegade’i yeni sahiplerine teslim etmeyi arzu ediyoruz” dedi.