Gazete Vatan Logo

Küçük değil milyarlık şirketleri istiyoruz

BIST Başkanı Karadağ, küçük ölçekli şirketlerin halka arzlara gelmesini istemediklerini belirterek, “Borsada 1 milyar lira büyüklükte şirketlerin halka arzını hedefliyoruz” dedi

Küçük değil milyarlık  şirketleri istiyoruz

Borsa İstanbul (BIST) Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, büyük ölçekli şirketlerin halka arzını özendirmek için borsa yönetmeliğinde değişiklik yaptıklarını ve onay için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) sunduklarını söyledi. Küçük ölçekli şirketlerin halka arzlara gelmesini istemediklerini ifade eden Karadağ, “Bundan sonra borsada 1 milyar lira büyüklükte şirketlerin halka arzını hedefliyoruz” diye konuştu.

Mavi Giyim’in ilk işlem günündeki törende konuşan Karadağ, Mavi Giyim’in yüzde 55’inin halka arz edilmesini “gelişmiş piyasalarda görmeye alıştığımız gibi yüksek bir halka açıklık oranı” ve “memnuniyet verici” olarak niteledi. Karadağ, bu oranlarda halka açıklığı destekleyecek adımların sorulması üzerine “Kotasyon tarifesi sebebiyle gizli bir teşvik var aslında. Önümüzdeki dönemde biraz daha teşvik edici şeyler yapacağız, yüzde 50’ye kadar” dedi.

Küresel marka olacak

Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz da “Çok başarılı bir halka arz süreci geçirdik. Türkiye’de olduğu kadar küresel finans çevrelerinde de büyük ilgiyle karşılandık. Çok mutluyuz ki hedeflediğimiz en doğru, en kaliteli yatırımcı kitlesine ulaştık ve yurt dışından 3.1 kat fazla talep aldık” dedi. Yavuz, artık Mavi’yi gerçek anlamda küresel bir marka haline getireceklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Tatlıtuğ gong töreninde

Hazır giyim markası Mavi, 26’ncı yılında halka açıldı. Borsa İstanbul’da gong, dün Mavi için çaldı. Yurt içinde ve yurt dışında büyük ilgi gören, Türkiye’de 2013 yılından bu yana gerçekleşmiş en büyük özel sektör arzı konumundaki Mavi’nin payları 21 Haziran’da BİST 30 endeksine dahil olacak. Mavi Jeans işlem görmeye başladığı güne yükselişle başladı. 43 TL baz fiyatla halka arz edilen Mavi Jeans açılışta 44.70 TL’ye yükseldi, günü 44.5 liradan kapattı.
‘MAVI’ kodu ile Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Mavi’nin halka arzına, Türkiye’de İş Yatırım liderliğinde kurulan ve 25 aracı kurumun yer aldığı konsorsiyum, yurt dışında Goldman Sachs ve BofA Merrill Lynch aracılık etti. Mavi’nin gong törenine, markanın yüzü Kıvanç Tatlıtuğ da katıldı.

Haberin Devamı