Gazete Vatan Logo

Küçük basketbolcuların büyük turnuvası

İbrahim Kutluay Basketball Academy, 300 küçük sporcunun katılımıyla gerçekleştireceği turnuvayla genç sporculara sosyal sorumluluk bilinci kazandırmak istiyor.

Kovan Spor Kültürü Merkezi, profesyonel ve milli sporcuların yanı sıra gelişmiş altyapısıyla spor kulüpleri ve okul takımlarına ev sahipliği yapıyor, her yaş grubundan voleybol, basketbol ve futbol turnuvalarının yeni adresi olarak başarılı organizasyonlara imza atmaya devam ediyor.

Kovan Spor Kültürü Merkezi'nde önümüzdeki dönemde düzenlenecek ilk büyük organizasyon ise faaliyetlerini merkezde sürdüren İbrahim Kutluay Basketball Academy'nin 300 küçük sporcunun katılımıyla 12-13 Mart tarihlerinde gerçekleştireceği basketbol turnuvası. Yeni "İbo"lar yetiştirmek için faaliyet gösteren İbrahim Kutluay Basketball Academy, spor okulları birikimini usta ekibiyle beraber uluslararası standartlara sahip olan Kovan Spor Kültürü Merkezi'nde sürdürüyor.

Hedef gençlere sosyal sorumluluğu aşılamak

Turnuva kapsamında maçlar 2006-2007 doğumlu sporcuların İKBA saha ve top kullanım kurallarına göre oynanacak. 10 dakika iki periyot oynanacak maçların galibi ya da mağlubu olmayacak. Oynamak ve öğretmek amaçlı düzenlenen turnuvada, takımların yedi maç sonunda attıkları sayıların toplamı kadar ihtiyaç sahiplerine yardım yapılacak. Kazanmak amaçlı olmayan turnuvada, eğlenerek basketbol oynarken çocuklarda sosyal sorumluluk bilinci oluşturarak yardım ve bağış yapmak hedefleniyor.

Haberin Devamı

Kovan Spor Kültürü Merkezi'nde ES Voleybol, Eczacıbaşı Spor Kulübü Voleybol Okulu, İbrahim Kutluay Basketball Academy, Brazilian Soccer Schools Futsal Okulu, Raket Tenis Kulübü Mini Tenis Okulu, Possa Cimnastik, Sportofit Performans Akademisi, Satranç Stüdyosu gibi profesyonel spor kulüpleri ve spor okulları düzenli olarak faaliyet gösteriyor.