Gazete Vatan Logo
Magazin Küçük Ağa dizisine şok ceza!

Küçük Ağa dizisine şok ceza!

RTÜK, Küçük Ağa dizisinde Mehmet Can adlı karakterin yaramazlıklarıyla çocuklara kötü örnek olduğu gerekçesiyle kanala 156 bin lira cezası verdi.

Dizide Emir Berke Zincidi'nin canlandırdığı, 8 yaşındaki Mehmet Can uçağa hamster sokmaktan, kızlara kur yapıp onlarla otel odasında ailelerinden gizli parti vermeye, rüşvetle tekne kaçırıp kaptanlığını yapıp başka ülkelerin sularına girmeye ve ülkeler arası ilişkileri germeye, ünlü bir futbolcunun nişanlısını aldattığı kadınla fotoğraflarını çekip internette paylaşmaya ve büyüklerine yalan söyleyip onları kandırmaya kadar birçok yaramazlık yapıyor.

VATANDAŞTAN ŞİKAYET GELDİ

Üst Kurul uzmanları tarafından hazırlanan raporda, dizi yayını sonrasında RTÜK İletişim Merkezi'ne çok sayıda şikayet geldiği belirtildi. Şikayetlerde izleyicilerin, "aile dizisi" konseptinde değerlendirilen ve genel olarak her yaş kuşağına hitap eden bir dizide bu tür sahnelerin yer almasından duydukları rahatsızlığı dile getirdikleri ve dizideki Mehmet Can karakterinin çocuklara kötü örnek olduğunu ilettikleri vurgulandı.

156 BİN LİRA PARA CEZASI

Uzman raporunu değerlendiren Üst Kurul, programda 6112 Sayılı maddesinin 2. fıkrasının ihlal edildiğine karar verdi. Üst Kurul oy çokluğuyla, diziyi yayınlayan kanala 156 bin lira idari para cezası müeyyidesi uygulanmasını kararlaştırdı. İdari para cezasının miktarı yayın kuruluşunun ihlalin tespit edildiği aydan bir önceki aydaki brüt ticari iletişim gelirinin yüzde birinden üçüne kadar olabiliyor.

Haberin Devamı