Gazete Vatan Logo
Magazin Küçük 'Ağa'dan büyük pozlar!

Küçük 'Ağa'dan büyük pozlar!

Küçük 'Ağa'dan büyük pozlar!

Hafta Sonu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle ünlü isimleri çocukları ile birlikte görüntüledi ve onlara “Büyüyünce hangi mesleği seçeceksin?” diye sordu. Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu, Gül Gölge Saygı, Petek Ertüre gibi spor, sanat ve iş dünyasının ünlü isimleri, çocuklarıyla birlikte objektif karşısına geçti.

GÜL GÖLGE SAYGI

Ali Saygı Yaş: 7 Asker

Gül Gölge Saygı ile Murat Saygı’nın oğulları Ali ve Emir, aslında henüz tam olarak bir mesleğe karar vermemişler. Ancak yine de asker ve polis mesleklerini çok sevdiklerini söylüyorlar. Neden sevdiklerini de İstinye’deki evlerinin oyun odasında anlattılar… “23 Nisan çocukların bayramıdır. Gençler, çocuklar bir ülkenin geleceğidir. Bugün okulda da bunları konuştuk. Öğretmenimiz Atatürk’ü anlattı bize. Atatürk’ün bize verdiği gün bu gün. O, bizi, yani çocukları çok seviyormuş. Biz de onu seviyoruz.” “Ben asker olmak istiyorum. Askerler yurdumuzu korurlar. Ben de ülkemizi düşmanlardan korumak istiyorum. Asker selamını da öğrendim...”

Haberin Devamı

Emir Saygı Yaş: 5,5 Polis

“Ben polis olacağım. Polisler hırsızları yakalıyor, insanları koruyorlar. Trafik polisleri de trafiği düzenliyor. Ben de hırsızları yakalamak istiyorum, bu yüzden polis olmak istiyorum. Polisler kırmızı ışıkta durmuyor, geçebiliyorlar. Ambulans da, itfaiye de kırmızı ışıkta durmuyor. Annem onların trafikte geçiş üstünlüğü olduğunu söyledi.”

MEHMET OKUR

Yiğit Mehmet Okur Yaş: 5 Hokey oyuncusu

“Hokey oyuncusu olmak istiyorum çünkü buz patenini seviyorum. Düştüğümde belimi biraz acıtıyor ama olsun, yine de seviyorum. Bunun yanında kaykayla kaymayı da seviyorum. 23 Nisan’ı Atatürk çocuklara hediye etti. Ben o gün başkan olmak isterim ve okulları tatil edip herkesin kaykay hareketlerini yapmasını isterim.”

Melisa Okur Yaş: 8 Şarkıcı

“Ben büyüdüğümde şarkıcı olmak istiyorum çünkü müzik dinlemeyi ve

şarkı söylemeyi çok seviyorum. Şarkıcılar şarkı söyleyip enstrüman çalıyorlar. Bu çok hoşuma gidiyor. 23 Nisan çok önemli bir gün. Çünkü Atatürk bugünü bize armağan etti. Bize çocukları ne kadar çok sevdiğini gösterdi. Atatürk çok iyi birisi.”

Haberin Devamı

HİDAYET TÜRKOĞLU

Ela Türkoğlu Yaş: 6 Doktor

Dünyaca ünlü basketbolcu Hidayet Türkoğlu ile eşi Banu Türkoğlu’nun kızı Ela, Page Private Scholl’da ana sınıfı öğrencisi. ABD’de Los Angeles’ta yaşayan ailenin minik üyesi Ela, doktor olmak istiyor… “Ben doktor olmak istiyorum. Çünkü doktorlar insanlara yardım eder. Mesela insanlar hasta olunca, bir yerleri kırılınca doktora giderler hemen. Ben de onlara yardım etmek istiyorum. Ayrıca doktorlar dışarıdan çok cool görünüyorlar. “23 Nisan gelince çocuklar mutlu olmalı, parka gitmeli, dondurma yemeli, cips yemeli ve arkadaşlarıyla oynamalı. Ben en çok parkta sallanmayı seviyorum. Bir de annem ve babam bana para veriyor, ders aralarımda cips alıyorum.”

PETEK ERTÜRE

Ali Ege Ağaoğlu Yaş: 2

İş adamı

Ağaoğlu Holding’in patronu Ali Ağaoğlu ile Petek Ertüre’nin oğlu Ali Ege’nin bu fotoğrafları Hafta Sonu Dergisi’nin 23 Nisan özel sayısında yayınlandı. Petek Ertüre 2 yaşındaki oğlunu babası gibi iş adamı olarak görmek isteyip smokin giydirmiş. Petek Ertüre “Oğluma baktığımda Ali’yi görüyorum. Ona ‘küçük adamım’ diyorum. Babası gibi arabalara çok meraklı” diyor.
Ali Ege kıyafeti ve pozuyla annesine “Yeni ağa geliyor” dedirtmiş.

Haberin Devamı

Petek Ertüre ile iş adamı Ali Ağaoğlu’nun oğlu olan Ali Ege, henüz iki yaşında. Annesi ondan “Benim küçük adamım” diye bahsediyor. “Anne ve baba olarak önceliğimiz her şeyden önce onun mutlu, dürüst ve hayırlı bir çocuk olması” diye de ekliyor. Henüz bir meslek seçmek için çok küçük olduğundan annesi Petek Ertüre, Ali Ege’nin iş adamı gibi resmi smokin giymesini uygun gördü. Ali Ege’ye de smokin çok yakıştı.

“Ali Ege, iki yaşında… Bir bakışı, bir gülüşü beni dünyanın en mutlu annesi yapabiliyor. İlk adımı, ilk ‘anne’ deyişi dün gibi aklımda. Her güne yeni bir heyecanla uyanıyorum Ali Ege sayesinde… Tarifsiz bir duygu bu…”

“Ali Ege, babası gibi arabalara meraklı. Bazen ona baktığımda direkt Ali’yi (Ağaoğlu) görüyorum. Duruşu, bakışları beni bazen çok şaşırtıyor. Ali Ege bütün oyuncaklarını seviyor ama en çok otomobilliyle zaman geçirmeyi seviyor. Birlikte uzun uzun oyun oynuyoruz...”

Haberin Devamı