Gazete Vatan Logo

Kübra’nın akciğerleri genç doktora can verdi, eşi ‘Minnettarız’ dedi

Hatay’da beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Kübra’nın akciğerlerinin nakledildiği Dr. Muhiddin Demirel’den iyi haber geldi. Nakil ameliyatı başarılı geçen ve dün öğleden sonra uyandırılan Demirel’in hemşire eşi Hacer Demirel; Kübra’nın ailesine teşekkür ederek, ”Kübra ve ailesine minnettarız. Nakil olmasa eşimi kaybedecektik” dedi

Kübra’nın akciğerleri genç doktora can verdi, eşi ‘Minnettarız’ dedi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde oturan 18 yaşındaki Kübra Nur Coşkun 28 Temmuz’da oturdukları 4. kattaki evlerinin balkonundan düştü. İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç kız yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Ölüme 8 gün direnen Coşkun cuma günü yaşamını yitirdi.

Altı kişide yaşayacak...

Ailesi ise cesur bir karara imza atarak kızlarının organlarını bağışladı. Genç kızın böbrekleri, karaciğer, kornea ve akciğerleri alındı. Coşkun’un böbrekleri Gaziantep Sadi Konukoğlu Hastanesine, karaciğer Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi’ne, korneaları Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne ve akciğerler Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’ne gönderildi. Genç kızın akciğerleri getirildiği Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’nde yaşam mücadelesi veren 29 yaşındaki kardiyoloji uzmanı Dr. Muhiddin Demirel’e can oldu. Bu bilgiyi de kamuoyu ilk kez VATAN aracılığıyla öğrendi. Doktor olmak isterken bir doktora can olan Kübra’nın ailesinin bu davranışı takdir topladı.

Ameliyatla akciğer nakli yapılan doktor Muhiddin Demirel ise ameliyat gecesini uyutularak geçirdi. Ameliyatın başarıyla gerçekleştiğini söyleyen doktorlar, dün öğleden sonra da genç doktorun uyandığı açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Hemşire eşi, ailesini aradı

Kontrol amaçlı bir süre daha Demirel’in ECMO (akciğer pompası) cihazına bağlı kalacağını belirten hemşire eşi Hacer Demirel ise VATAN’a yaptığı açıklamada organları bağışlanan Kübra’nın ailesine teşekkür ederek,” Eğer uygun donör bulunmasaydı eşimi kaybedecektik. Bu örnek davranış sayesinde Muhiddin dışında diğer organ nakli yapılan kişiler de hayata tutundu. Kübra’ya ve ailesine minnet duyuyoruz. Rabbim ailesine sabırlar versin. Kübra’nın ölümü ailesini kahrederken bir aileye umut oldu. Eşim hastalara şifa dağıtırken hep dualar ediliyordu kendisine. Şimdi de biz Kübra ve ailesine bu yüce gönülleri için dua ediyoruz. Bu davranışın ne kadar değerli olduğunu çok iyi biliyoruz. Kübra artık Muhiddin’de ve bizimle yaşayacak. Kübra’nın ailesinin bu davranışı herkese örnek olmalı. Kübra’nın ailesinin bu yüce davranışı umarım nakile önemi arttırır” dedi.

Haberin Devamı