Gazete Vatan Logo

Krizin yaralarını saracaklar

Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri, önümüzdeki hafta başlıyor

25 Eylül’e kadar açık kalacak fuarda, yaklaşık 100 yeni model ilk kez sergilenecek. Şirketler, yeni model dopingiyle Avrupa’daki krizinin etkilerini silmeye çalışacak

Otomotiv sektörü ve otomobil meraklılarının dört gözle beklediği Frankfurt Motor Show, önümüzdeki hafta kapılarını açıyor. 13 Eylül tarihinde dünyanın dört bir tarafından gelecek gazetecilere evsahipliği yapacak olan fuar, 25 Eylül tarihine kadar devam edecek.

2009’da küresel ekonomik kriz yüzünden sönük geçen Frankfurt Motor Show, 2011’de yaklaşık 100 yeni model ve konsept araçla adeta gövde gösterisine sahne olacak. 64’üncü kez gerçekleşecek fuarın otomobil sergi alanı, kriz yılı 2009’a oranla 15 bin metrekare büyüdü, 210 bin metrekareye çıktı. 30’u aşkın ülkeden yaklaşık 900 katılımcı marka ve şirketin katılacağı organizasyonun bu yılki teması “Gelecek standart geliyor (Future comes as standart).

Borç krizi nedeniyle Fransa, İtalya, İspanya başta olmak üzere Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde güç kaybeden şirketler, Frankfurt Motor Show’la moral bulmaya çalışacak. Fuar bir anlamda 2012 yılına da yön vermiş olacak. Bir önceki fuarda 82 yeni araç tanıtılırken bu kez 100’ü aşkın model fuarı ziyaret etmesi beklenen 1 milyon kişiye tanıtılacak. Fuarı Almanya Başbakanı Angela Merkel açacak.

Ferrari 458’in üstü 14 saniye açılıyor

Ferrari’nin 458 Italia modelinin üstü açılan versiyonu 458 Spider, görücüye çıkıyor. Araçta, 570 beygir güç üreten motor var. Ferrari 458 Spider, 0’dan 100 km/s’ye 3.4 saniyede hızlanıyor. Otomobilin tavanı 14 saniyede açılıyor.

VW’den 2030 yılının elektrikli modeli

Volkswagen, Formula 1 araçlarından esinlenerek, ‘NILS’ isimli elektrikli konsept araç tasarladı. 2030 yılının otomobili olarak lanse edilen NILS, tek kişilik olarak düşünüldü. Elektrikli NILS tek bir şarjla 60 kilometre gidebiliyor.

Martı kanatlı Peugeot konsepti

Peugeot, HX1 konseptiyle geleceğin otomobilleri hakkında tüketicilere mesaj yollacak. Aracın en büyük özellikleri 6 kişilik olması ve yukarı doğru açılar kapıları. HX1’de “plug-in” teknolojili hibrid motor kullanıldı.

İşte Ford’un çizgisi

Ford’un Evos konsepti markanın yeni DNA’sını temsil ediyor. Araç, sportif çizgileriyle dikkat çekiyor.

Efsane geri döndü

ASTON Martin, efsane Zagato’yu yeniden yarattı. 510 begirlik motora sahip araçtan 150 adet üretilecek.

Haberin Devamı