Gazete Vatan Logo

Krize ilaç gibi gelecek!

Cenevre Otomobil Fuarı yarın kapılarını açıyor. Fuarda 100’den fazla yeni model sergilenecek

Markalar Cenevre’de krizden çıkış yolu arayacak.

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği Uluslararası Cenevre Fuarı, Salı günü kapılarını açıyor. Bu yıl 83’üncüsü düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı, 17 Mart tarihine kadar sürecek. Avrupa’daki durgunluğu aşmak isteyen otomotiv devleri fuarda, 100’den fazla yeni modeli ilk kez sergileyecek.

Organizasyonda yaklaşık 900 otomobil tanıtılacak. Ve bu araçların yüzde 10’u 100 gram karbondioksitten daha az salınım yapan çevreci modellerden oluşacak. 2012’de Avrupa’da otomotiv satışları 1995’ten bu yana en kötü dönemini geçirdi. 2011’de 15.6 milyon adet olan Avrupa’daki binek ve ticari araç satışları geçen yıl yüzde 8.4 daralarak 14.3 milyon adede geriledi.

Krizden hızlı çıkmak isteyen otomotiv üreticileri içinbu yüzden Cenevre Otomobil Fuarı büyük önem taşıyor.

Ferrari’ye sıkı rakip

Süper otomobilleriyle tanınan İngiliz McLaren Automotive’in P1 modeli, Ferrari’nin yeni Enzo’suna rakip olacak. Araçtan sadece 375 adet üretilecek. P1’in Avrupa fiyatı 1.3 milyon dolar. Karbon fiberden üretilen otomobilde 903 beygir güç üreten 3.8 litrelik V8 motor yer alıyor. Maksimum 350 km/s hıza ulaşabilen MacLaren P1, 0’dan 100 km/s’ye 3 saniyede çıkıyor.

Alfa Romeo’dan sıradışı 4C

Alfa Romeo, fuarda 240 beygir gücünde sıradışı modeli 4C ve Gloria ile gövde gösterisi yapacak. Opel’in yenilikleri ise cabrio Cascada, Adam’ın ralli versiyonu R2, 1.6 lt dizel Zafira.

Büyük rekabet

Cenevre Otomobil Fuarı’nda B crossover segmentinde büyük rekabet yaşanacak. Fuarda; Ford EcoSport, Renault Captur, Fiat 500L Trekking, Peugeot 2008 görücüye çıkacak.

100 km’de 1 litre harcıyor

Volkswagen yeni Golf’ün GTI versiyonunu sergileyecek. Otomobilde 220 beygir ücünde motor var. araç, Mayıs’ta Avrupa’da satışa çıkacak. VW’nin en büyük sürprizi 100 km’de 1 litre yakan hibrid XL1 olacak.

Yerli araçlar Cenevre’de

Fuarda, Türkiye’de üretilen birçok model ziyaretçilerle buluşacak: Ford Transit Courier, Renault Clio Sport Tourer, Hyundai i20, Toyota Verso.

Çağlayan yatırım avında

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Cenevre’de yatırıma davet ettikleri Volkswagen’in (VW) tepe yönetimiyle görüşecek.

Bakan Çağlayan, VW’nin Türkiye distribütörü Doğuş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile birlikte Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlatacak.

Volvo’da makyaj var

- Volvo’nun V60, S60 ve XC60 modelleri makyajlandı. Araçlar ilk kez Cenevre’de sergilenecek.

- Ferrari, Enzo’nun yerini alacak modelini tanıtacak. 2.7 milyon euroluk araç için Türkiye’ye de 2 adet kota verildi.

- Bertone, Aston Martin’in konsept wagonu Rapide’i ziyaretçilerle buluşturacak.

Haberin Devamı