Gazete Vatan Logo

Krizde son perdeyi görmedik!

Ünlü ekonomist Daron Acemoğlu, Avrupa’da henüz en kötünün gerçekleşmediğini söyledi. Türkiye’de ise çözüm sürecinin bitmesinin ekonomik felaket olacağı iddiasında bulundu.

Krizde son perdeyi görmedik!

Dünyanın en önemli ekonomistleri arasında yer alan, batılı bilim çevrelerince gelecekte ekonomi alanında Nobel alabilecek isimler arasında gösterilen Profesör Daron Acemoğlu, Avrupa ekonomisinin olası bir iç patlamaya doğru ilerlediği uyarısında bulundu.

“RePEc” (Research Papers in Economics) platformunun dünya çapındaki en önemli 2 bin 223 ekonomist içerisinde ilk sırada gösterdiği Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Ekonomi Profesörü Acemoğlu, güncel iç ve dış gelişmelere yönelik soruları yanıtladı.

Acemoğlu, “Henüz Avrupa’daki krizin sonunu gördüğümüzü düşünmüyorum. Avrupalı politika yapıcıları halen devasa bir problemin üzerine yara bandı yapıştırmaya çalışıyor” dedi.

Türkiye için reformlar şart

Avrupa ekonomisinin yapısal bir entegrasyon sorunu ile karşı karşıya olduğunu belirten Acemoğlu, “Yunanistan’daki durumun Avrupa’nın geri kalanı için büyük sonuçları olacak. Avrupa Parlamentosu ve AB Komisyonu’nun Yunan politikacıların kararları üzerinde sadece dolaylı bir etkisi var. Avrupalı büyük kurumların bu berbat durumlarına kayırmacı politikalarını eklediğinizde, önümüze bizi bekleyen bir iç patlama çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı

Acemoğlu, Türk ekonomisinin temellerinde güçlendirici değişikliklerin yapılması çağrısında da bulunarak, “Ekonominin tekrar ayağa kalkması için değişiklik kaçınılmaz” ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecinin devam ettirilmesi gerektiğine işaret eden Acemoğlu, “Çözüm sürecinin bitmesi politik sistem ve ekonomi için felaket olur” uyarısında bulundu.