Gazete Vatan Logo

Krizde büyük fırsat

65 bin mağaza indirime giriyor!

İç talepteki durgunluğu aşmak için Cumartesi gününden itibaren İstanbul’da 14 bin firma ve 65 bin mağazada yüzde 50’ye varan indirim başlıyor

İstanbul’da Cumartesi gününden itibaren 65 bin mağaza ve satış noktası 1 aylık, kriz psikolojisini atlatmak ve tüketiciyi evlerinden çıkararak alışveriş yaptırmak için indirime giriyor. ’Alışveriş için gün bugün’ adı verilen kampanyayla beyaz eşyadan gıdaya, tekstilden sağlık ürünlerine kadar İstanbul’daki binlerce mağaza, alışveriş merkezi, hizmet noktasında satışlar yüzde 50’ye varan indirimle yapılacak. İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığında başlatılan kampanyaya 24 dernek, 1 birlik, 14 bin firma ve 65 bin mağaza ile hizmet noktası katılıyor. Yaklaşık 1 milyon euro bütçeli kampanyada finans kesimi ise yer almıyor.

Ekim ve Kasım aylarında iç talepte ve alışverişte çok net bir düşüş yaşandığını ve bu durumun herhangi bir krizden daha önemli olduğunu söyleyen İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, “Bu düşüş devam ederse asıl krizi biz yaratmış olacağız. ’Bekle gör’ denilecek günde değiliz. Bu yüzden ’Alışveriş için gün bugün’ kampanyasını başlatıyoruz” dedi.

Kriz psikolojisinden çıkaracağız

İstanbul’un Türkiye ekonomisinin yüzde 50’sini temsil ettiğine dikkat çeken Yalçıntaş, bu hareketin İstanbul’un ardından Türkiye ve ardından yurtdışına yayılmasını hedeflediklerini açıkladı. İç talebin durmaması gerektiğini, ekonominin çarklarının dönmesiyle herkesin bu işten kârlı çıkacağını vurgulayan Yalçıntaş, “Şu anda krizden etkilenmeden dedikodusundan etkilenir durumdayız. Ekonominin selameti açısından bu kampanya gerekliydi” diye konuştu.

Kampanyayla hedeflerinin tüketicilerin ihtiyaçlarını ertelemelerini önlemek olduğunu aktaran Başkan Yalçıntaş, “Kriz psikolojisine girilmesin istiyoruz. Ekonominin halkalarındaki herkes bu işten kârlı çıkacak” açıklamasını yaptı.

Zamları geri çektirdik

Kampanyaya destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş da krizin psikolojik etkilerinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “İSKİ, yüzde 4.2’lik zam talebinde bulunmuştu. Bunu reddettik. Ulaşıma da 10 YKr’lik bir zam gündeme getirilmişti, imzalamadık, geri çektirdik. Çünkü zamların tüketici üzerinde yarattığı psikolojik bir baskı oluyor. Biz bu anlamda belediye olarak gerekli hassasiyeti ortaya koyuyoruz.”

Başkan Topbaş, gemisini kurtaran kaptan döneminin de bittiğini belirterek, “Ekonomiyi birlikte kurtarmalıyız” şeklinde konuştu.

KATILIMCI AFİŞ ASACAK

AlIŞverİŞ için gün bugün’ kampanyasına katılan mağaza, alışveriş merkezi ve hizmet noktaları, vitrinlere ya da girişlere asılan logo ve afişlerden tanınabilecek. Kampanyada katılımcılar indirim oranlarını kendileri belirliyor. Ancak indirim oranı yüzde 50’ye ulaşıyor.

Kampanyaya kimler katıldı?

* Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği

* Basın Yayın Meslek Birliği

* Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği

* Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği

* Bijuteri ve Aksesuarcılar Derneği

* Birleşmiş Markalar Derneği

* Esnaf ve Sanatkarlar Derneği

* Itriyat ve Kozmetik Depocular Derneği

* İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği

* İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendecileri Derneği

* İstanbul Yaş Meyve-Sebze ve Bostan Komisyoncuları Derneği

* Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği

* Merter Markalar Birliği

* Merter Sanayici ve İşadamları Derneği

* Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği

* Mobilya Sanayi İşadamları Derneği

* Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği

* Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği

* Tarım Ürünleri Hububat, Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri Derneği

* Tescilli Markalar Derneği

* Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği

* Tüm Sağlık Kuruluşları Derneği

* Türkiye Seyahat Acentaları Birliği

* Türkiye Triko Sanayicileri Derneği

“Hal’de fiyatlar % 50 ucuz meyve sebzeyi bizden alın”

AlIŞverİŞ için gün bugün kampanyasına destek veren kuruluşlardan İstanbul Yaş Meyve-Sebze ve Bostan Komisyoncuları Derneği (İSMEYDER), İstanbullu’ları alışverişlerini hallerden yapmaya çağırdı. Dernek başkanı Mevlüt Yılmaz, hallerdeki ürünlerin tüm perakende satış noktalarından yüzde 50 ucuz olduğunu vurgulayarak, “Eskisi gibi küfelerle, kasalarla satış bitti. Tüketiciler sabahtan saat 24.00’a kadar hallerimizden çok ucuza ürün alabilir” dedi. Hallerin fiziki yapısı düzelirse tüketicilere 24 saat hizmet verecek standlar yapacaklarını aktaran Yılmaz, “Bizde fiyatlar arz-talebe göre oluşuyor. Şu anda hem meyve hem de sebze çok bol, fiyatlar da yarı yarıya ucuz” diye konuştu.

Haberin Devamı