Gazete Vatan Logo

Kriz Türkiye'ye yaradı

Yunanistan’daki kriz Türkiye’ye yaradı, Skoda indirimli fiyat aldı

Skoda, Avrupa’da teşviklerin bitmesiyle birlikte rotasını ikinci plana attığı Türkiye’ye çevirdi. Türkiye’yi 4-5 stratejik pazardan biri olarak görmeye başlayan Skoda, hem ilk kez sadece Türkiye’ye bakan özel bir yönetici atadı hem de Türkiye distribütörü Yüce Auto’ya maddi destek olma kararı aldı.

Skoda’nın makyajlanan Fabia ve Roomster modellerinin Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan uluslararası test sürüşünde sorularımızı yanıtlayan Skoda-Yüce Auto Yönetim Kurulu Üyesi Emir Berduk Marşan, Türkiye’de yeniden doğacaklarını söyledi. Marşan, “Skoda geçen yıl teşviklerle Avrupa’da talep patlaması yaşadı. Ancak, bu yıl Avrupa’da teşvikler sona erdi. Bu yüzden de Türkiye gibi potansiyel ülkeler Skoda için daha çok önem kazandı” diye konuştu.

Yeni Skoda yönetiminin geçen yıl Türkiye’ye geldiğini söyleyen Marşan, şöyle devam etti: “Ülkemize özel yönetici atandı. Daha önce Türkiye’nin dahil olduğu 7-8 ülkeye bakan bir yönetici vardı. Bu, Türkiye’ye verdikleri önemin bir göstergesi. Ayrıca, Yunanistan krizi de işimize yaradı. Euronun düşük kalması, fiyatlarımıza olumlu yansıyor. Makyajlı Fabia ve Roomster’de yüzde 3’lük fiyat desteği aldık. Normalde yeni teknolojili bir araç olduğu için yüzde 5 zam gelecekti. Bunu yüzde 2’lerde tuttuk.”

İlk 10’a girmeyi hedefliyor

2009’da Superb ve Octavia’nın bu yıl da Roomster ve Fabia’nın yenilendiğini söyleyen Emir Berduk Marşan, “Skoda’nın tüm ürün gamı yenilendi. Ayrıca yeni SUV modelimiz Yeti satışa sunuldu. Yeni model dopingiyle bu yıl 5 bin adetlik satış hedefliyoruz” dedi. Marşan, 2011’de 8-10 bin adetlik satışla, yeniden ilk 10 marka arasında girmek istediklerini kaydetti.



Yeni Fabia ve Roomster Mayıs’ta satışta


SKODA’NIN yenilenen Fabia ve Roomster modelleri Mayıs ayından itibaren Türkiye’de yollara çıkacak. Skoda merkezden destek alan Türkiye, yenilenen Fabia’yı 26 bin TL’den yeni Roomster’i 29 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunacak. Yeni Fabia’da 60 ila 105 beygir, yeni Roomster’da 70 ila 105 beygir arasında değişen toplam yedi benzinli, dört de dizel motor seçeneği bulunuyor. Bu motorlar 1.2 ile 1.6 litre arasında yer alıyor.

Haberin Devamı