Gazete Vatan Logo

Kriz sonrası ilk Türk vekil heyeti Rusya'da

Kriz sonrası ilk Türk vekil heyeti Rusya'da

Türkiye ile Rusya arasında 24 Kasım 2015'te Rus uçağının Suriye sınırında düşürülmesiyle başlayan krizin ardından ilk kez bir TBMM heyeti Rusya'ya gitti.

TBMM'nin Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) üyeleri, KEİPA 47. Genel Kurulu'na katılmak üzere Moskova'ya gitti.

Çarşamba ve perşembe günü yapılacak olan toplantı öncesinde, KEİPA Komisyon Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, AK Partili vekiller Sabri Öztürk, Ahmet Demircan, Özcan Ulupınar ve Metin Gündoğdu, CHP'li Bülent Yener Bektaşoğlu ve Uğur Bayraktutan, HDP'li Mahmut Celalet Gaydalı ile MHP'li Atilla Kaya, Moskova'ya gitti.

KEİPA toplantısı, 1 Temmuz'da Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısı öncesinde yapılıyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasiliy Nebenzya, Moskova'nın Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu 1 Temmuz'da Soçi'de düzenlenecek zirveye davet etmiş, Türkiye Dışişleri Bakanı ile ikili görüşmeye hazır olduklarını belirtmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise, Türkiye'yi Karadeniz Ekonomi İşbirliği Örgütü'nün zirvesine davet etmenin Rusya'nın düzenleyici olarak görevi olduğunu ifade etmişti.

Haberin Devamı