Gazete Vatan Logo

Kriz sert vurdu! 1 saatte çakıldı

Arap dünyasında yaşanan diplomatik kriz sonra Katar Borsası'nın bir saat içinde yüzde 7.6 değer kaybettiği belirtildi.

Kriz sert vurdu! 1 saatte çakıldı

Suudi Arabistan haber sitesi El Arabiya, Arap dünyasında yaşanan diplomatik krizin ekonomiye etkisiyle ilgili bir yazı yayınladı. Yazıya göre Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır ve Yemen’in Katar’la diplomatik ilişkileri kesmesi Katar ekonomisini altüst edebilir.

Kriz sonrası Katar Borsası bu sabah bir saat içinde yüzde 7.6 değer kaybetti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, Katar’la deniz ve kara sınırını kapattı ve iki ülke arasındaki tüm seyahatleri durdurdu. Dört ülke Katar’la ticari ilişkileri de tümüyle askıya aldı. Bu durumun Katar’ın ihracatını kısa vadede olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Bölgedeki birçok havayolu şirketinin Doha’ya uçuşları durdurması da Katar ekonomisinde sarsıntı yapabilecek bir gelişme olarak görülüyor.

GIDA İHRACINDA LİDERLER

Suudi Arabistan ve BAE, Katar’a en fazla gıda ürünü ihraç eden iki ülke. 2015’te bu iki ülkeden Katar’a gıda ihracatı 310 milyon doları bulmuştu. Ticari ilişkilerin durdurulması Katar’da gıda ürünlerinde ciddi bir azalmaya yol açabilir.

Haberin Devamı

2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Katar’ın, Suudi Arabistan’dan ekipman sevkiyatının durmasıyla inşaat alanındaki projeleri nasıl gerçekleştireceği de merak konusu.

BloombergHT