Gazete Vatan Logo

Kritik cephe Handerat

Rejim, Halep’in dış dünyayla tek bağlantısını sağlayan Kastillo Yolu’nu ele geçirmek için bu cepheden saldırıyor. Handerat, Rus ve Esed uçaklarının ağır bombardımanları nedeniyle hayalet kente döndü. Köyde sivil yok. Rejim güçleri ile muhalifler birkaç yüz metre uzaklıkta mevzi tutuyor. Esed’in en büyük avantajı, Rusya’ya ait ağır bombardıman uçakları ile ısı güdümlü füzeler.

Kritik cephe Handerat

Yeni Şafak, Halep savunmasının en kritik cephelerinden biri olan Handerat'a girdi. Rus ve Esed uçaklarının ağır bombardımanları nedeniyle adeta hayalet kente dönen ve tüm sivillerin boşalttığı Handerat'ta rejim güçleri ile muhalif gruplar birkaç yüz metre uzaklıkta mevzi tutuyor.

Azez-Halep yolunu keserek muhaliflerin dış dünya ile bağlantı kurduğu iki hattan birini yok eden rejim güçleri şehri kuzeyden de kuşatıp ikinci insani yardım yolu olan Kastillo'yo ele geçirmek için bu cepheden şehre doğru yükleniyor. Rejim güçlerinin en büyük yardımcısı ise Rusya'ya ait ağır bombardıman uçakları ile ısı güdümlü füzeler.

MUTFAK TÜPÜNDEN BOMBA

Kısıtlı imkanlarla rejim güçlerine karşı direnmeye çalışan muhalifler Esed mevzilerinin bulunduğu bölgelere mutfak tüpünden yaptıkları bombalarla saldırıyor. İki yıldır muhalifler için “Cehennem Topu" adı verilen silahlardan üreten Ömer, “Allah ilim öğretendir, bana da bu ilmi öğretti" diyor.

O ZAMAN BİZE FÜZE VERSİNLER

Suriye dışında bazı gazeteci ve siyasilerin cehennem topu üreten muhalifleri insanlık suçu işlemekle suçladıklarını hatırlatmam üzerine Ömer'in cevabı şu oluyor: “Biz bu silahları sivillere değil bizimle savaşanlara karşı kullanıyoruz. Eğer bu silahı kullanmamızı istemiyorlarsa bize de Rusların bize attığı yüz binlerce dolarlık füzelerden verebilirler. Esed rejimi kimyasal bombalarla çocukları öldürdü, yerleşim yerlerini yok etti. Önce onlara karşı eleştiride bulunsunlar, canlarını ve vatanlarını savunanları rahat bıraksınlar."

Haberin Devamı

HALEP DÜŞERSE DEVRİM OLMAZ

Muhalif komutan Ebu Leys ise Halep savaşının en kritik günlerine girdiğini anlattı: “Halep'i kaybetmemek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. İmkanlarımız kısıtlı evet ama hiçbir şeyimiz kalmazsa ellerimizi kullanacağız. Biz Halep'i kaybedemeyiz. Halep düşerse Suriye devrimi diye bir şey olmaz. Vahşiler kazanır ve insanlık kaybeder."