Gazete Vatan Logo

Kredide 48 ay sınırına yapılandırma esnekliği

BDDK tüketici kredilerine ilişkin sınırlamalara yeniden yapılandırma ayarı yaptı. Kamuya olan borçların kapatılması için kullandırılan tüketici kredilerinde 48 ay vade sınırı kaldırıldı

Kredide 48 ay sınırına yapılandırma esnekliği

Kamuya olan borçlar için kullanılacak tüketici kredilerine yeniden yapılandırma esnekliği getirildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nca (BDDK) kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte yapılan değişiklikle, kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların finansmanı amacıyla doğrudan ilgili kurum veya kuruluşun hesabına ödeme yapılmak şartıyla kullandırılan kredilerin vadesi 48 ayı aşabilecek. Bunlardan ayrı olarak genel tüketici kredilerinde vade üst sınır 48 ay olarak kalmaya davam edecek.

BDDK’nın Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Konut, taşıt ve tüketici kredilerine ilişkin sınırlamaların yer aldığı bölümde yapılan değişiklik kapsamında, tüketici kredilerinin vadesinin 48 ayı aşabileceği durumlara “Kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların finansmanı amacıyla doğrudan ilgili kurum veya kuruluşun hesabına ödeme yapılmak şartıyla kullandırılan krediler” ibaresi de dahil edildi.

2013 yılında düzenlenmişti

Haberin Devamı

KONUT, taşıt ve tüketici kredilerine ilişkin sınırlamalara ilişkin bölüm, ilk kez 31 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Söz konusu maddede 27 Eylül 2016’da değişikliğe gidilerek, vadelerde düzenleme yapılmıştı.