Gazete Vatan Logo

Kredi Kayıt Bürosu Müdürü'nden önemli mesaj!

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) ‘Çek Kanunundaki Son Değişiklikler ve Karekodlu Çek Uygulaması’ konulu bilgilendirme semineri düzenledi. Seminerde konuşan Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, Alacak riskini yönetemeyen kişi ve kurumların gelecekte rekabet şansları dedi.

Kredi Kayıt Bürosu Müdürü'nden önemli mesaj!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Kredi Kayıt Bürosu işbirliğinde ‘Çek Kanunundaki Son Değişiklikler ve Karekodlu Çek Uygulaması’ konulu bilgilendirme semineri düzenlendi. İTO Merkez binada düzenlenen seminere, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ve Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz ve İstanbul Ticaret Odası üyeleri katıldı. Seminerde bir sunum gerçekleştiren Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, 1 Ocak 2017’den itibaren zorunlu olan karekodlu çek uygulaması hakkında İstanbul Ticaret Odası üyelerine bilgi verdi.

Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, alacak riskini yönetemeyen kişi ve kurumların gelecekte rekabet şanslarının olmayacağını ve işini geleceğe güvenle taşımanın yolunun riski doğru yönetmekten ve müşterileri tanımaktan geçtiğini belirtti.

Akdeniz, şunları söyledi:

“Kredi Kayıt Bürosu olarak tüccarın risklere karşı kendilerini koruyabileceği en etkin araç olan karekodlu çek sayesinde güvenli ticaretin yolunu açıyoruz. KOBİ’lerimiz başta olmak üzere şirketlerin birçoğunun sermayesi yetersiz ve birkaç çekini bile tahsil edemediğinde kendi borçlarını da ödeyemiyor. Borçlarını ödeyemediğinde de ticari itibarı sıfıra iniyor ve iflasa kadar gidebiliyor. O yüzden çekini alacağımız müşterilerimizi iyi seçmek zorundayız. Bunun yolu da karekodlu çekten geçiyor.

Hem keşideciye hem de hamile fayda sağlayan karekodlu çek ile keşideci, güvenilirliğini karşı tarafa rahatlıkla gösterebilirken, mal ve hizmet alımlarında pazarlık gücünü de artırabiliyor. Hamil açısından da çeki düzenleyen keşidecinin ne kadar güvenilir olduğu, piyasaya olan ödemelerin hangi oranda yapıldığı kolayca anlaşılabiliyor”.

Haberin Devamı