Gazete Vatan Logo

Kredi kartından nakit avans düzenlemesi geliyor

BDDK'nın kredi kartından nakit avans çekiminde yeni düzenlemelerle ilgili çalışmalar yaptığı belirtildi

Kredi kartından nakit avans düzenlemesi geliyor

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) kredi karşılıkları ile ilgili düzenlemelerin ardından da şimdi de kredi kartından nakit avans çekimi ile ilgili düzenlemeler üzerinde çalışıyor.

BusinessHT'ye konuşan bankacılık kaynakları nakit avans çekiminde, faiz uygulaması yanında alınan ücretin kaldırılması yönünde bir düzenleme yapılacağını belirtti.

Konuyla ilgili BDDK yetkilileri BusinessHT'nin sorularını yanıtlamazken, Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin ise henüz BDDK'nın bu düzenlemesi ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.

BDDK, geçen hafta kredi karşılıkları ile ilgili bir düzenlemeye gitmişti.

BDDK, Cuma akşamı yaptığı bir değişiklikle 2017 den geçerli olmak üzere bankaların standart nitelikteki krediler için ayırdığı genel karşılık oranlarını yüzde 1’e yakın izleme kapsamındaki krediler için yüzde 2 olarak belirlemişti.

Bu oranlar halen tüketici krediler ve kredi kartlar için yüzde 4 ve bu kapsamdaki ikinci gruptaki krediler için yüzde 8 olarak uygulanıyor.

BDDK söz konusu oranları UFRS 9 standardını uygulamayan ve BDDK’dan izin alan bankalar için 2018 den sonra yüzde 1,5 ve yüzde 3 olarak belirledi.

Haberin Devamı