Gazete Vatan Logo

Kredi faizleri düştü

Kredi faizlerinin düşmesine bağlı olarak konut satışları patladı

Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı mart ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Emre Erol konut satışlarının beklentilerin üzerinde seyrederek bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,4 artışının pozitif yönde bir gelişme olduğunu ve düşen faizlerle beraber gayrimenkulün yatırımcılar için her zaman uzun soluklu ve güvenli yatırım aracı olmasına bağladı.

Mart ayı daha hareketli

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Mart ayı konut satış istatistik rakamlarını değerlendiren Amerika’nın gayrimenkul devi Keller Williams’ın Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol; “Türkiye’de 2015 Mart ayında 116 bin 30 konut satıldı. Geçmiş konut satış rakamları incelendiğinde, 2015 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,4 artış gösterirken, 2015 şubat ayına oranla ise yüzde 22'lik bir artış gözlemlendi. Bu durumu sektördeki oyuncular için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Mart ayı dönemsel olarak Ocak ve Şubat aylarından hep daha hareketli olmuştur.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra son dönemlerdeki finans piyasasındaki hareketlerin yatırımcılar için riskler içerdiğini ve gayrimenkulün yatırımcılar için her zaman uzun soluklu ve güvenli yatırım aracıdır'' dedi.

Açıklanan rakamlara göre 2015 Mart ayında gerçekleşen konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,4 oranında artarak 116 bin 30 olarak kayıtlara geçti. Kredi faizlerinde yapılan indirim ipotekli satışları geçen sene aynı aya göre yüzde 85,2 ile rekor kırdı.