Gazete Vatan Logo

Krasnodar Arena’da Esta’nın imzası var

Kurulduğu 2005 yılından bu yana uluslararası arenada önemli işlere imza atan Esta Construction’nın kuşkusuz en sükse yapan eseri Rusya’daki Krasnodar Arena.

Krasnodar  Arena’da Esta’nın imzası var

Kurulduğu 2005 yılından bu yana uluslararası arenada önemli işlere imza atan Esta Construction’nın kuşkusuz en sükse yapan eseri Rusya’daki Krasnodar Arena. 2013’de yapımına başlanan ve 40 ayda tamamlanan stat şu an dünyanın en modern, en lüks stadı olarak tanınıyor. Çatısı halat germe sistemi ile kurulan ve değişik inşaat teknikleri ile dikkati çeken statda, dışarısı eksi 25 derece dahi olsa seyirciler artı 10 derecede maç izleyebiliyor.

Esta’nın ilk projeleri; dünyanın en büyük perakende zincirine sahip Magnit Grubu’nun merkez ofisi ve 3 şehirdeki perakende inşaatları olmuş. Dünyanın ilk 50 markası ile iş birlikleri gerçekleştiren Esta Construction’nın Mercedes-Benz fabrikası, Morgan Stanley AVM, Fransız Immochan AVM, uzaya yolculuk yapan ilk insan olan Yuri Gagarin’in adının verildiği havaalanında da imzası bulunuyor. Bu işler halen devam ediyor. Ayrıca, Sochi Kış Olimpiyatları kapsamında yapımı gerçekleştirilen, en üst katında Avrupa ve Rusya’nın 1’inci ve dünyanın 3’üncü en büyük tek parça cam çatısı altında 6 bin m2’lik devasa bir Aquapark ve plaj barındırmasıyla dikkatleri üzerine çeken Gorkiy Gorod AVM, dünyanın en teknolojik ve ekolojik Central Park Projesi ‘Krasnodar Central Park’ gibi mimari alanda dikkat çeken projelere imza atan Esta Construction bugüne kadar 4 milyar dolar ciro elde etti.

Haberin Devamı