Gazete Vatan Logo

Kralların altın işlemeli VIP minibüsü Türkiye’den

Avrupa’da başta Fransa, Almanya, Hollanda olmak üzere tüm AB ülkelerinden; Asya ve Orta Doğu’da da ağırlıklı olarak Dubai, Katar ve Suudi Arabistan’a hizmet veren Türk şirketi Ertex Otomotiv, son olarak Suudi Arabistan Kralı’nın damadına 14 adet süper lüks ve altın işlemeli VIP araç tasarladı.

Kralların altın işlemeli VIP minibüsü Türkiye’den

Öncülük ettikleri bu sektörde yüzde 100 yerli, el yapımı tasarımlarıyla kısa sürede ‘dünya markası’ haline geldiklerini belirten Ertex Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Salih Malkoç, “Son olarak Suudi Arabistan Kralı’nın damadına 14 adet altın işlemeli süper lüks VIP araç tasarladık. 180 bin euro (1.3 milyon TL) değerindeki araçlarımızın her birinin yapımı 2 ay sürdü. Tasarımda kullanılacak işlemeler için altın iplikler Suudi Arabistan’dan özel olarak getirilerek koltuk başlıklarına işlendi” dedi. Aracın içerisinde mini mutfak, tuvalet ve lavabo, masaj yapan ve özel iklimlendirme seçeneği ile ayak dinlendirme özelliklerine sahip koltuklar, yüksek kaliteli ses sistemi, çay-kahve makineleri, buzdolabı, mücevherlik, çelik kasa, tablet bilgisayar ve televizyonun bulunduğunu anlatan Malkoç, ev konforunda tüm ihtiyaçları karşılayabilecek ultra lüks bir araç tasarımı gerçekleştirdiklerini anlattı.

Ortadoğu’nun tercihi limuzin

Halihazırda Ortadoğu ülkelerinin daha çok limuzin modellerine talip olduğunu kaydeden Salih Malkoç, şunları kaydetti: “Limuzin modelinde araç uzatılarak daha geniş ve konforlu kullanım alanı sağlıyoruz. Avrupa ülkelerindeki müşterilerimiz daha çok Business Edition modelimize ilgi gösteriyor. Bu modelde keskin hatlar bulunmuyor. Sade görünümlü ve fonksiyonel özelliklere sahip bir araç sınıfı.”

Haberin Devamı