Gazete Vatan Logo

Kralın koruması öldürülmüştü! Cenazesinde şaşırtan görüntü

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in koruması Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el-Fağım'ın ölüm sebebi soru işaretleri yarattı.

Kralın koruması öldürülmüştü! Cenazesinde şaşırtan görüntü

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in yakın korumalarından Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el-Fağım, arkadaşı Memduh Al Ali tarafından vurularak öldürüldü.

Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el-Fağım'ın cenazesi dün Kabe'de kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Cenaze törenine Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el-Fağım'ın ailesi ve yakın çevresi katıldı.

Törende, Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el-Fağım'ın cansız bedeninin koyu renkli tülle sarıldığı dikkatleri çekti. Bunun bir tür cenaze geleneği olduğu aktarıldı.

Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el-Fağım cinayeti için soruşturma başlatıldı.

Suudi Arabistan'da silahla öldürme ve nefret suçlarının neredeyse hiç yaşanmadığı ve yaşanması durumunda cezanın idam olduğu biliniyor.

Bu sebeple Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el-Fağım'ın öldürülmesi, şüpheleri de beraberinde getirdi.

İngiliz yayın kuruluşu The Times'ın haberine göre Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el-Fağım'ın öldürülmesinin ardından yatan sebep, Suudi Arabistan'ın politikaları ile bağlantılı olabilir.

Haberin Devamı

Bir başka iddiaya göre ise Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el-Fağım, Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında oldukça gizli olduğu söylenen bazı bilgilere sahipti.

Suudi Arabistan'da oldukça tanınan bir isim olan Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el-Fağım için çok sayıda kişi sosyal medyada taziyelerin bildirdiği paylaşımlarda bulundu.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Tawfiq al-Rabiah, "Rabbim onu affetsin ve cennetiyle ödüllendirsin." yazdı.

Kraliyet Mahkemesi danışmanı Turki al-Sheikh, Twitter hesabında, "Bugün benimle telefonda konuştun ve Riyad hakkında sohbet edip güldük. Allah günahlarını bağışlasın. Elhamdulillah." notunu paylaştı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Mekke polisinin yaptığı açıklamada, Fağım'ın, arkadaşı Turki es-Sebti'yi Cidde'deki evinde ziyareti sırasında aynı evde bulunan diğer arkadaşı Memduh Al Ali ile arasında tartışma çıktığı belirtilmişti.

Tartışma sırasında Ali'nin ateş açması sonucu Fağım, Sebti ve Filipinli bir işçinin yaralandığı ifade edilmişti.

Haberin Devamı

Fağım'ın tedavi için kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedilmişti.

Açıklamada, kendisini yakalamak isteyen güvenlik güçleriyle çatışan Al Ali'nin öldürüldüğü, çatışmada beş güvenlik görevlisinin yaralandığı aktarılmıştı. (Hürriyet)