Gazete Vatan Logo

Kraliçe’nin değil filmin önünde eğildi

İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in önünde diz çökmeyi reddeden İşçi Partisi lideri Corbyn, ödüllü sosyalist filmin afişini imzalamak için eğilince ülkede gündem oldu

Kraliçe’nin değil filmin önünde eğildi

İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in önünde diz çökmeyi reddeden ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, bu yıl Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü kazanan ve sosyalist mesajlar içeren ‘I, Daniel Blake’ (Ben, Daniel Blake) filminin afişini imzalamak için dizlerinin üzerine çökünce, İngiliz basınının hedefi haline geldi.

Geçtiğimiz yıl göreve geldiğinde İngiltere ulusal marşını söylemeyerek tartışma yaratan Corby’nin, Kraliçe’ye sadakat yemini etmemek ve önünde diz çöküp elini öpmemek için törene gitmediği iddia edilmişti. Sosyalist lider, geçtiğimiz gün ünlü İngiliz yönetmen Ken Loach’ın ‘I, Daniel Blake’ adlı filminin başkent Londra’daki galasına katıldı. Yakın arkadaşı olan Loach’a desteğini göstermek için filmin afişine imza attığını söyleyen Corbyn, ödüllü filmi izlemeye gelen işçi sendikası üyeleriyle de uzun süre sohbet etti.

İşçi sınıfına destek

Filmlerinde işçi sınıfını ve sıradan insanları konu alan Loach, sıkı bir sosyalist olarak biliniyor. Corbyn’in liderliğinin İngiltere’yi sınıf atlatacağını savunan 80 yaşındaki yönetmen, geçtiğimiz haftalarda arkadaşının yeniden İşçi Partisi Genel Başkanı seçilmesi için kısa metrajlı bir film de çekmişti. Ödüllü filminde işsiz bir adamın hikayesini anlatan Loach, 2006’da İrlanda Bağımsızlık Savaşı’nı konu alan ‘The Wind That Shakes the Barley’ (Özgürlük Rüzgarı) filmiyle de Cannes’dan büyük ödülle ayrılmıştı.

Haberin Devamı