Gazete Vatan Logo

Kral Selman'dan Kaşıkçı açıklaması

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili olarak "Sorumluluklarını yerine getirmeyenlerden hesap sorulacak" dedi.

Kral Selman'dan Kaşıkçı açıklaması

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından, Kral Selman'ın başkanlığında toplanan Suudi kabinesi de açıklamada bulundu.

Suudi kabinesinin açıklamasında "Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinde sorumluluğu olanlara ve görevlerinde başarısız olanlara, her kim olurlarsa olsunlar, Suudi Arabistan makamları hesap soracak" denildi.

2 Ocak'ta girdiği konsolosluktan bir daha sağ çıkamayan Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü ancak iki hafta sonra kabul etmeye yanaşmış olan Suudi yönetimi, muhalif gazetecinin öldürülmesinin, 'emirlerin dışına çıkan yetkililerin başıbozuk operasyonu' olduğunu savunuyor.

KAŞIKÇI AİLESİNİ KABUL ETTİ

Öte yandan, Suudi Arabistan Kralı Selman'ın, öldürülen gazeteci Kaşıkçı'nın ailesiyle bir araya geldiği iddia edildi. Kral ve Veliaht Prens ile görüşenler arasında Kaşıkçı'nın oğlu Salah bin Cemal Kaşıkçı'nın da olduğu belirtildi.