Gazete Vatan Logo

Kral'la birlikte yürüdü!

İspanya'nın Barcelona kentinde 16 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına tepkiler devam ediyor.

Kral'la birlikte yürüdü!

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetiminde 17 Ağustos'ta meydana gelen ve 15 kişinin ölümüne, 120'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan iki terör saldırısına tepki için Barcelona'nın Gracia Caddesi'nde toplanan binlerce kişi, Katalanca "No tinc por" (Korkmuyorum) yazılı pankartın arkasında yürüdü.

Barcelona'daki terör saldırılarının bir gün sonrasında Katalonya Meydanı'nda yapılan saygı duruşunda halkın kendiliğinden başlattığı "Korkmuyorum" şeklindeki bağırışı, bugünkü gösterinin sloganı oldu.

Yürüyüş kortejinin başını, Barselona'daki güvenlik, sağlık, itfaiye ile aralarında Müslüman derneklerin de olduğu bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri çekti.

GÖSTERİLERE MÜSLÜMANLARDA KATILDI

Katılımcılara 70 bin gülün dağıtıldığı gösteride, "Korkmuyorum", "En iyi cevap barış", "İslamofobiye hayır", "İslam barıştır" yazılı dövizler taşındı.

İspanya'da yaşayan çok sayıda Müslüman da gösteriye katılıp, "Müslümanım terörist değil", "İslam barış dinidir" yazılı dövizler taşıyarak teröre karşı tepkilerini ifade etti.

Haberin Devamı

Katılımın çok yüksek olduğu gösteride, İspanya Kralı 6. Felipe, Başbakan Mariano Rajoy, Meclis ve Senato başkanları, bakanlar, Katalonya özerk yönetimi hükümeti üyeleri ve İspanya'daki diğer özerk yönetimlerin başkanları, tüm siyasi partilerin liderleri, eski İspanya Başbakanları, bazı Belediye Başkanları, diplomatlar ve sanatçılar da hazır bulundu.

KRAL 6. FELİPE, MÜSLÜMAN BİR KADINLA YÜRÜDÜ

Kral 6. Felipe, İspanya tarihinde halkla birlikte gösteriye katılan ilk Kral olurken, yürüyüşünü, Başbakan Rajoy ve Barcelona'da yaşayan Müslüman bir kadınla yaptı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 16 'YA YÜKSELDİ

İspanya'nın Barcelona kentinde DAEŞ terör örgütünün üstlendiği saldırıda yaşamını kaybedenlerin sayısı 16'ya yükseldi.