Gazete Vatan Logo

Kral Facebook'u karşısına alamadı

Tayland yönetimi, kraliyet ailesine eleştiri içeren sayfaları kapatmaması halinde halkın erişimine kapatacağını duyurduğu sosyal paylaşım sitesi Facebook’la anlaşma yoluna gitti.

Kral Facebook'u karşısına alamadı

Hükümet, Aralık ayında babasının vefatından sonra tahta geçen yeni Kral Maha Vajiralongkorneni’nin, geçen yıl Almanya’nın Münih kentindeki bir alışveriş merkezinde, göbeği açıkta bırakan bir atletle görüldüğü video görüntülerinin Facebook’ta yayınlanmasının ardından harekete geçmişti. Yetkililer, Facebook’tan monarşiye her türlü eleştiriyi cezalandıran ‘krala ihanet yasası’ uyarınca, bahsi geçen görüntülerin yayınlandığı 131 sayfayı Salı günü yerel saatle sabah 10.00’a kadar kaldırmasını talep etmişti.

Tayland Ulusal Yayıncılık ve Telekomünikasyon Genel Sekreteri Takorn Tantasith dün yaptığı açıklamada, Facebook yöneticilerinin kendilerinden bahsi geçen sayfalarla ilgili mahkeme emri talep ettiğini duyurdu. Tantasith, site yöneticilerinin şu ana kadar kendileriyle işbirliği içerisinde olduklarını, bu nedenle Facebook’a hemen erişim yasağı getirmeyi düşünmediklerini dile getirdi.

Yerel kaynaklar, hükümetin Facebook’u yasaklaması halinde halk arasında büyük bir tepkiyle karşılaşma riski bulunduğunu, yetkililerin bu nedenle geri adım attığını öngörüyor.

Haberin Devamı