Gazete Vatan Logo

KPSS tercihleri sonuçları belli oldu! İşte ÖSYM sonuç sayfası

KPSS-2016/2: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme sonuçları az önce ÖSYM tarafından açıklandı. 2016 KPSS yerleştirme sonuçları ÖSYM Sonuç Sayfası'nda. ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek.

KPSS tercihleri sonuçları belli oldu! İşte ÖSYM sonuç sayfası

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) çatısı altında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), her sene kamu kurum ve kuruluşlarında açılan kontenjanlara personel seçmek için yapılan bir ÖSYM sınavıdır. Aslında günümüzde "Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)" adıyla yapılan sınavın ilk uygulanma tarihi 1999'dur. Sınavın 1999 senesinden uygulanışındaki ilk adı DMS idi. Sınavın ilk sistemi şuandakinden biraz farklıydı. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) nasıl olacağı Kamu Personeli Yasası'na göre belirlenmiştir. DMS ismi ile yapıldığı zaman diliminde sınavın yapılış amacı sözleşmeli personel almak, öğretmenlik, memurluk alanlarına başvuran adaylar arasında eleme yapmak, uzman kadro istihdamı yaratmaktı. Ayrıca şimdiden farklı olarak sınav 120 sorudan oluşmakta ve 4 oturum halinde yapılmaktaydı. Fakat DMS ismiyle yapılmasının son tarihi 2001 senesinin 7 ve 8 Temmuz günleridir. 2001 senesinin son DMS oturumları 7 ve 8 Temmuz günlerinde gerçekleşmişti. 2002 senesinden itibaren DMS, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) adıyla yapılmaya başlanmıştır.

KPSS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI ( KPSS) 2016'da KAÇ KİŞİYE YAPILDI

Bu sene yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) Türkiye'de şimdiye dek yapılan en kalabalık sınav olduğu söyleniyor. Sınava katılan kişi sayısı 2016 senesinde 3 milyon 500 kişi oldu. Sınava bu kadar kadar adayın katılmasının sebebinin, kişilerin devlet alanında iş istihdamına dahil olarak kendilerine iş güvencesi yaratmak istemesi olduğu söyleniyor. 2016 senesi, Türkiye'de diğer senelere göre, diğer sınavlarda da en çok katılımcının olduğu bir sene oldu. 2016 senesinde kurumlar tarafından gerçekleştirilen sınava toplam katılımın 14 milyon 500 sayısına ulaşmış olduğu söyleniyor.

KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI ( KPSS) HANGİ KADRO VE ALANLAR İÇİN YAPILIYOR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hem pek çok farklı kadro tipine yönelik hem de pek çok farklı alana yönelik yapılan bir sınavdır. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 3 farklı kadroya yapılmaktadır. Bunlar A grubu, B grubu ve C grubudur. Aday, zaten bulunduğu alanda ilerlemek istiyorsa A gurubu sınava, kendisininkinden farklı bir alanda ilerlemek ve kamu kurum ve kuruluşlarının personel kontenjanlarına girmek istiyorsa B veya C gurubu sınavına girmelidir.

KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI ( KPSS) TERCİHLERİ NE ZAMANDI

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın tercihleri için verdiği tarih 21 Aralık 2016 ve 30 Aralık 2016 tarihleri arasıydı. 30 Aralık 2016 Cuma günü saat 23.59'da Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda adayların başvuru yapma süresi dolmuştur. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, tercih sonrası olacak bir aşama için resmi bir duyuru yapıldı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi WEB sitesinde taptığı resmi duyuruda belirtilene göre: "Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak."

KPSS'DE OHAL KAPSAMINDA ATAMA SORUŞTURMALARI

Bu sene Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın rutininin değişmiş olduğunu gördük. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her sene gerçekleştirilen KPSS'nin açıklanmasından itibaren başlatılan tercih sürecinde pek çok güvenlik soruşturması yapıldı. Ve aynı zamanda, bu güvenlik soruşturmasının yanı sıra KPSS tercihlerinde arşiv araştırmasının yapılmış olası şartı da bu sene geldi. Bu koşullar KPSS sistemine 30 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete sayısında yayınlanan bir kanun hükmünde kararname ile geldi. 676 Sayılı Olağan üstü Hal (OHAL) kapsamındaki tedbirlerden hakkında kanun hükmünde kararname ile birlikte devlet kurumlarına atanacak olan kişiler hakkında daha sıkı tedbirler alınmakta. Devlet, kamu kurum ve kuruluşlarına atanacak kişilerle alakalı güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yapılması koşulu getirilmiştir.

Haberin Devamı