Gazete Vatan Logo

KPSS tercihleri nasıl yapılıyor? KPSS tercih ücreti ne kadar oldu?

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) tercih süreci devam ediyor. Adaylar KPSS tercih işlemlerinin nasıl yapılacağını oldukça merak ediyorlar. İşte KPSS tercih sürecine dair detaylar...

KPSS tercihleri nasıl yapılıyor? KPSS tercih ücreti ne kadar oldu?

KPSS tercih işlemleri, 14 Kasım’da başladı. Adaylar, 2017/2 tercih kılavuzuna göre tercih listesini oluşturacak. 23 Kasım’da sona erecek tercihler için, süre uzatılmayacak. İşte KPSS tercihlerine ilişkin merak edilen soruların yanıtları...

KPSS TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercih işlemleri, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet sitesinden yapılır. Aday işlemleri sistemine, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapıldıktan sonra işlem gerçekleştirilebilir.

KPSS 2017/2 tercihi yapacak adaylardan; ortaöğretim mezunlarının KPSSP94, ön lisans mezunlarının KPSSP93 ve lisans mezunlarının da KPSSP3 puanına sahip olması gereklidir.

Sistem üzerinden tercih listesini oluşturan adaylar, tercih ücretini de ödeyerek işlemlerini tamamlayabilirler. Adaylar, 23 Kasım saat 23.59’a kadar tercihlerinde değişiklik yapabilir.

KPSS TERCİH ÜCRETİ

KPSS tercih ücreti için belirlenen ücret, 15 Türk Lirası’dır. Tercih yapan ancak belirlenen süre içerisinde tercih ücretini ödemeyen adayların işlemleri geçersiz sayılır. Adaylar, tercih ücretini bankalar aracılığı ile 23 Kasım mesai saati bitimine kadar, ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanından da 23 Kasım saat 23.59’a kadar ödeyebilirler.

Haberin Devamı

KPSS tercih ücreti ödeme seçenekleri;

- Akbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

- Albaraka Türk Katılım Bankası tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

- Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

- Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

- Halkbank şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı

- Türk Ekonomi Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı

- Ziraat Bankası’nın sadece mobil bankacılık ve internet bankacılığı

Bu ödeme seçenekleri dışında ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanında da kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme işlemi yapılabilir.

KPSS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

2017/2 tercih işlemleri ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi önce olana öncelik verilir. Mezuniyet tarihlerinin de aynı olması durumunda yaşı büyük olan öncelik kazanır.

Haberin Devamı

Kadrolara yerleştirme işleminde, kadrolar için aranan niteliklerin taşınıp taşınmadığı kontrol edilir. Tutarsızlık tespit edilmesi halinde tercih iptal edilir.

Yerleştirme işlemlerinin sonuçları, ÖSYM’nin internet sitesinden ilan edilir. Adaylara sonuçlar ile ilgili belge gönderimi yapılmaz.