Gazete Vatan Logo

KPSS 2017 tercihleri ile ilgili açıklama! ÖSYM duyurdu

20 Kasım 2016 Pazar günü yapılan KPSS 2016/2’ye ön lisans, lisans ve orta öğretim mezunlarından oluşan pek çok kişi katılmış ve yaklaşık 2 milyon civarında aday da tercih yapmıştı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 2. Yerleştirme sonuçlarıyla yerleşmiş olan aday sayısını ve açılan kadro sayısını yaptığı açıklama ile duyurdu. KPSS tercih ve kadro detayları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

KPSS 2017 tercihleri ile ilgili açıklama! ÖSYM duyurdu

KPSS 2016/2 tercihlerinin ardından adayların yerleştirme sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklama ile duyurulmuştu. Yapılan açıklamada yerleştirme sonuçlarının hangi internet sitesinden ve ne şekilde öğrenilebileceğine dair bilgilere de yer verilmişti.

KPSS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin resmi internet sitesinde KPSS 2016 Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Kadro ve Pozisyonların Yerleştirme Sonuçları ile alakalı sayılar veriler de duyuruldu.

Duyurudaki açıklamaya göre KPSS 2016/2 kapsamında sınava katılım gösteren adaylardan 1 milyon 862 bin 302 kişi tercih yaptı. Ortalama 2 milyon civarı tercih yapan aday içerisinden 2.051 kişilik kadroya yerleştirme yapıldı. Özellikle tercih yapan adayların arasında ortaöğretim kurumlarından mezun olan kişilerin ağırlıklı olduğu dikkat çeken detaylar arasındaydı. Kadrolara yerleşebilmek adına tercih yapan adaylar arasında 1 milyon 49 bin 15 kişi ortaöğretim kurumları mezunuydu. Adayların girebileceği kontenjan sayısı ise yalnızca 151 kişilik olduğu için ÖSYM tarafında yapılan açıklama göre hiç boş kontenjan kalmadı. Önlisans mezunlarının tercih yapabileceği kadrolar için ise başvuru yapan önlisans mezunu aday sayısı 555.856 kişi oldu. Bu önlisans mezunu adaylardan ise yerleşen kişi sayısı 752 kişi olarak duyuruldu. Kontenjan sayısının çok fazla olmasına rağmen tercih yapan kişi sayısının bir hayli düşük olduğu alan ise linans mezunlarının başvuru yapabildiği alan oldu. Lisans mezunlarının başvurabileceği 1.148 kişilik toplam kontenjana 257.431 aday başvuruda bulundu. Başvuru yapan adaylar içinde 1.148 kişide de kadroya yerleştirildi. Yani bu alanda da herhangi bir boş kontenjan kalmadı.

Haberin Devamı

KPSS’de Mezuniyet Derecesine Göre Tercih Yapılan Kadrolar

Ortaöğretim kurumlarından mezun olan kişilerin başvuru yapabilmesi adına KPSS için açılan kadrolar arasında ağırlıklı olarak sağlık teknisyeni, teknisyen, kaloriferci ve şoför pozisyonları bulunuyor. Bu pozisyonlar için Avrupa Birliği Bakanlığı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü başta olmak üzere pek çok farklı yerde kontenjanlar yer alıyordu.

Haberin Devamı

Ön lisans mezunlarının başvuru yapabileceği kontenjanlar arasında ise Adıyaman Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Çanakkale Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi başta olmak üzere pek çok farklı üniversitede görev yapmak üzere memur, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, şoför, sekreter ve tekniker kadroları bulunuyordu. Bunun yanı sıra tekniker ile veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadroları için de İçişleri Bakanlığı’nda, Ankara’da, Afyon’da, Elazığ’da, Hatay’da, Hakkari’de ve Erzincan’da görev yapmak üzere pozisyonlar bulunuyordu.

Lisans mezunları için açılmış olan kadrolar ise Fırat Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi gibi üniversitelerde mimar, memur, avukat, psikolog, mühendis ve hemşire pozisyonlarıydı.

Haberin Devamı

KPSS 2017 Tercihleri İle İlgili Açıklama

KPSS 2016/2 kapsamında tercih yapıp da yerleşemeyen adaylar son dönemlerde oluşan 5 bin kişiden fazla kontenjan beklentisi neticesinde daha da fazla meraklandı. Fakat ön lisans mezunu ve ortaöğretim kurumları mezunu adaylar için KPSS tercihleri ile alakalı henüz resmi kurumlardan bir açıklama gelmedi. Fakat önümüzdeki haftalar içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir açıklama bekleniyor.