Gazete Vatan Logo

KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? (KPSS 2017/1 ÖSYM)

KPSS tercih sonuçlarının ne zaman belli olacağı heyecanla bekleniyor. ÖSYM tarafından 3 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen KPSS 2017/1 sonuçları hangi tarihte açıklanacak? İşte binlerce adayın merakla beklediği KPSS sonuçları hakkındaki güncel bilgiler...

KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? (KPSS 2017/1 ÖSYM)

KPSS 2017/1 sınavı 3 Temmuz'da düzenlendi hemen arkasından KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak edilmeye ve araştırılmaya başlandı. ÖSYM'den KPSS sınav sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağıyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

SONUÇ SAYFASI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS 2017/1 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS 2017/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Adaylar merakla sonuçları bekliyor. ÖSYM'den tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili net bir bilgi verilmedi. Sonuçlar "https://sonuc.osym.gov.tr/" adresinde ilan edilecek.

Tercih sonuçları açıklandıktan sonra adaylar tarafından ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile öğrenilebilecek. Adaylar, ÖSYM’nin mobil uygulamasını kullanarak da atama sonuçlarına ulaşabilecekler. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara posta ile herhangi bir sonuç belgesi gönderimi yapılmayacaktır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını sadece ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler.

Haberin Devamı

KPSS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

KPSS 2017/1 tercihleri kapsamında, kadro ve pozisyonlara yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı almış olan adaylar içerisinden mezuniyet tarihi itibariyle daha önce mezun olanlara, bunun da aynı olması durumunda yaşı büyük olan adaylara öncelik tanınacaktır.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde yer alan kadrolar için yerleştirme işlemi yapılırken, ÖSYM tarafından sınava girilen öğrenim düzeyi, mezun olunan program, cinsiyet ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecektir. Bunların herhangi birisinde bile tutarsızlık olması durumunda söz konusu tercih işlemi iptal edilecektir.

Yerleştirme işlemlerinde, adayların ÖSYM kayıtlarında yer alan bilgileri esas alınacaktır. Yerleştirmesi yapılan adayların bilgilerinde gerçeğe uygun olmayan hususlar tespit edildiğinde, kamu kurum ve kuruluşlarına ataması yapılmayacaktır. Adaylar, bu durumdan dolayı hak iddia edemeyecektir.

Haberin Devamı

Adaylar, yerleştirmede puanlarına ve tercih sıralarına bakılarak kadro ve pozisyonlara yerleştirilecektir. Puanı daha yüksek olan aday yerleştirildiği için birinci tercihine yerleşemeyen aday ikinci tercihine yerleştirilmeye çalışılır. İkinci tercihine yerleşemeyen aday da üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılır. Adayların yerleştirme işlemleri bu şekilde devam edecektir. Bir aday, son tercihine de kendisinden daha yüksek puanlı aday yerleştirildiği için yerleştirilemezse herhangi bir kadro ve pozisyon için yerleştirilmemiş olacaktır.