Gazete Vatan Logo

KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS tercihleri 21 Aralık itibariyle başladı. ÖSYM KPSS tercih kılavuzunu yayınladı. Peki KPSS tercihleri ne zaman bitecek ve sonuçları hangi tarihte açıklanacak? İşte tüm detaylar...

KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca kişinin katıldığı KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavının tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlanmıştı. KPSS tercihleri 30 Aralık gecesine kadar yapılabilecek, bu tarihten sonra yapılanlar kabul edilmeyecek. KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise henüz belli değil, bu sene kazananlar güvenlik soruşturmasından da geçecek.

KPSS TERCİH KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

ÖSYM tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına ikinci yerleştirme için adayların tercihleri bugünden itibaren, 30 Aralık'a kadar alınacak.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.

Adaylar tercihlerini, 21 Aralık tarihinden itibaren 30 Aralık'a kadar internet yoluyla ÖSYM'ye gönderecek. Tercih işlemleri, 30 Aralık'ta saat 23.59'da sona erecek.

Haberin Devamı

Adaylar, tercihlerini, KPSS-2016/2 tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre, T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacaklar.

KPSS KAZANANLARI GÜVENLİK SORUŞTURMASINDAN GEÇECEK

KPSS'de bir ilk gerçekleştirilecek; kamuya yerleştirilecek adaylar ilk defa güvenlik soruşturmasına tabi tutulacak.

KPSS'ye giren milyonlarca kişinin sabırsızlıkla beklediği tercihler 21 Aralık itibariyle başladı. Ancak kılavuzu inceleyen adaylar hayal kırıklığı yaşadı. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile 70 bin civarında kamu personeli ihraç edilirken, KPSS ile alınacak personel sayısı 2 bin 51'de kaldı.

Bu personelin bin 148'i lisans, 752'si önlisanas, 151'i ise ortaöğretim mezunları arasından alınacak. 30 Aralık'a kadar sürecek olan tercihlerde bu yıl bir ilk uygulandı. ÖSYM'nin yayınladığı kılavuzdaki boş kadrolardan herhangi birini tercih eden ve gerekli şatları taşıyan aday için güvenlik soruşturması yapılacak. Soruşturması olumsuz çıkan adayların yerleştirmeleri iptal edilecek. Geçmişteki KPSS tercihlerinde uygulanmayan bu güvenlik soruşturması, tüm boş kadrolar için geçerli olacak.

Haberin Devamı