Gazete Vatan Logo

KPSS tercih işlemleri başladı! KPSS tercihleri nasıl yapılır?

KPSS tercih işlemleri 21 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. KPSS-2017/1 tercihlerinin nasıl yapıldığı, ödemenin nerelerde gerçekleştirilebileceği gibi merak edilen pek çok bilginin cevabı haberimizde yer alıyor.

KPSS tercih işlemleri başladı! KPSS tercihleri nasıl yapılır?

Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. yerleştirme tercih başvuruları dün itibariyle başladı ve 3 Temmuz'a kadar devam edecek. 15 TL olan KPSS tercih ücreti ÖSYM tarafından belirlenmiş olan ödeme noktalarından yapılabilecek.

ÖSYM DUYURUSU:

"KPSS-2017/1: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 21 Haziran-3 Temmuz 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 21 Haziran 2017 tarihinde saat 15:00'den itibaren erişime açılacak, 3 Temmuz 2017 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir.

Tercihte bulunacak adayların Ek’te yer alan KPSS-2017/1 Tercih Kılavuzunu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

Haberin Devamı

Adaylara saygıyla duyurulur."

KPSS TERCİH KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

KPSS TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN ÖDEMELER NEREYE YAPILACAK?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)