Gazete Vatan Logo

KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı

ÖSYM, bugün yapılan 2016-KPSS'nin, alan bilgisi soru kitapçığı ve cevap anahtarını internet sitesi üzerinden yayımladı. KPSS'nin 'Alan Bilgisi' sınavları bugün yapılmıştı.

KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2016-KPSS'nin alan bilgisi temel soru kitapçığı ile cevap anahtarının yayımlandığı bildirilerek, şunlar kaydedildi:

SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYINIZ

"2016-KPSS'de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz."

KPSS'nin 'Alan Bilgisi' sınavları bugün yapıldı.
Kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) "Alan Bilgisi" sınavları bugün yapıldı.
Memur adayların merakla beklediği haber geldi. Kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen KPSS "Alan Bilgisi" sınavları bugğn yapıldı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilecek sınav, 81 ilde ve Lefkoşa'da saat 9.30'da başladı.
İki oturum halinde yapılacak sınavın Sabah oturumunda, adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar, saat 14.00'te başladı, öğleden sonra oturumunda da çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltildi.. Oturumların süresi 160'ar dakika oldu
Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alındı.

Haberin Devamı