Gazete Vatan Logo

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Binlerce adayın merakla beklediği KPSS sonuçları açıklandı mı? Zorlu bir maratonun ardından adaylar büyük bir heyecanla KPSS sonuçlarını bekliyor? Peki KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte son gelişmeler...

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında ÖSYM tarafından KPSS sonuçları internet üzerinde açıklanacak. İnternete erişim sağlanabilen her yerden kolay bir şekilde ÖSYM tarafından açıklanan KPSS sonuçları incelenebiliyor. Sınava katılan adaylar ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sayfası üzerinden KPSS sonuçları bölümüne ulaşabiliyor.

Türkiye’de kamu kurumlarınca görev almak isteyen vatandaşlar arasında adaleti bir personel alımının sağlanabilmesi amacı ile oluşturulan Kamu Personeli Seçme Sınavı ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen KPSS ile ilgili olarak sınava katılan adaylara sınav sonrasında KPSS sonuçları açıklaması yine ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor. Kamu kurumlarında görev alacak personelin belirlenebilmesi amacı ile yapılan bir dizi sınavın genel adı olarak açıklanmaktadır.

Bu KPSS uygulamaları adayın mezun olduğu bölüm ve sınav sonrası atanacağı kadrolara göre temelde 3’e ayrılmaktadır. Günümüzde KPSS A ve KPSS B grubu uygulaması gerçekleştirilmektedir. KPSS 4 bölümde gerçekleştirilirken sınav hazırlıkları, sınav yönetimi ve sınav açıklamaları ÖSYM tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda KPSS sonuçları internet üzerinden ÖSYM aracılığıyla öğrenilebilmektedir. Devlet kurumlarında gerçekleştirilecek personel alımlarının eşit ve adil şekilde olmasını sağlayabilmeni yanı sıra özellikle gerekli olan kademelere yetkin ve ilgili kişilerin alınabilmesinin sağlanabilmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

KPSS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz Türkiye’sinde ÖSYM tarafından uygulaması gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı dahilinde lise düzeyi ve yükseköğretim ve lisans düzeyi olarak iki farklı sınav grubu bulunuyor. Buna göre yapılan sınavlara lise mezunları veya 2 yıllık/4yıllık üniversite mezunları ayrı ayrı olarak katılım hakkına sahip olabiliyor. Sınava katılan adaylar ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek KPSS sonuçları açıklamasına göre alacakları KPSS puanı ile yerleşim başvurularında bulunabilme hakkına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Kamu Personeli Seçme Sınavı, Türkiye’de ilk olarak 17 ekim 1994 yılında Devlet Memurları Sınavı adı altında gerçekleştirilmiş olurken, 12 aralık 1999 yılında ÖSYM tarafından düzenlenerek, adaylara uygulanmaya başlandı. Bu sınavlar sadece 657 Sayılı Devlet Memurluğu Kanunu alımlarında gerçekleştirilmektedir. 4 oturum şeklinde gerçekleştirilmekte olan Kamu Personeli Seçme Sınavı uygulamaları ile birlikte Türkiye’de kamu kurumlarında öğretmenlikten, adli katipliğe kadar pek çok farklı kademedeki personel ihtiyacına göre KPSS puanı baz alınıyor ve atamalar gerçekleştiriliyor.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS sonuçları açıklamalarının ardından adaylar almış oldukları KPSS puanı ile 2 yıla kadar ilgili kamu kurumlarının ilgili açık bulunan birimlerine personellik için başvuruda bulunabiliyor. 2016 yılına ait KPSS sınav sonuçları henüz açıklanmamıştır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da KPSS sınav sonuçlarını ÖSYM kendi resmi internet sitesi üzerinden açıklayacaktır. KPSS ardından son yıllarda teknolojiyi en etkin şekilde kullanan ÖSYM tarafından sınav açıklamalarının çok kısa süreler içerisinde gerçekleştirilmesi dolayısı ile KPSS sonuçları açıklamaları da çok kısa süreler içerisinde açıklanıyor. Böylelikle sınava katılan adaylar son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayabildikleri her yerden KPSS sonuçları açıklamasını inceleyerek, KPSS puanını öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern teknolojisi ile birlikte çok daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştirilebilmekte olan KPSS ile ilgili olarak 2 grup bulunuyor. Genel Kültür ve Genel Yetenek şeklinde 2 farklı grupta adaylara test biçiminde sorular hazırlanarak, değerlendirmeye alınmaktadır. Buna göre de adayların yakaladıkları başarı çerçevesinde KPSS puanı belirlenmektedir.