Gazete Vatan Logo

KPSS sınav sonuçları yarın açıklanacak mı?

Binlerce memur adayının merakla beklediği KPSS sınavı yarın açıklanacak mı? ÖSYM'nin belirttiği takvime göre KPSS sınav sonuçlarının yarın açıklanması bekleniyor. 2016 KPSS sınav sonuçları hakkında merak edilen detaylar haberimizde...

KPSS sınav sonuçları yarın açıklanacak mı?

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu son zamanların en çok merak edilen sorularından bir tanesi oldu. 2016 Kamu personeli Seçme Sınavı (KPSS) ÖSYM'nin belirttiği takvim olan 14 Temmuz Perşembe günü olarak biliniyor. Peki KPSS sınav sonuçları yarın açıklanacak mı? Devlet Memuru olabilmek için yoğun bir çalışma maratonunun ardından öğrenciler için gergin bekleyiş başladı.

ÖSYM'nin 2016 KPSS sınavını yarın açıklaması bekleniyor!

ÖSYM KPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS SINAVI HAKKINDA GENEL BİLGİLER

KPSS, Kamu Kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır.

1. Sınav Ne zaman Yapılır?

Sınav her yıl Temmuz ayının ilk Cumartesi ve Pazar gününde yapılır.

Çift yıllarda ise ayrıca Eylül ayının son Pazar günü yapılır.

2. Sınava Kimler Girer?

KPSS ‘ye Ortaöğretim/Ön Lisans ve Lisans mezunları başvurabilir.

Sınav A Kadrolar, B kadrolar ve öğretmen adayları olarak üç farklı bölümden oluşur.

KPSS; A kadro ve Öğretmen adayları için sınav başvuruları her yıl Mayıs ayının ilk haftasında yapılır. Sınavın uygulaması Temmuz ayının ilk Cumartesi ve Pazar günü yapılır.

Haberin Devamı

KPSS B Grubu; Lisans başvuruları mayıs ayının ilk haftasında yapılır. Sınavın uygulaması Temmuz ayının ilk haftasında yapılır. KPSS; Lisans Sınavı 2 yılda bir gerçekleşir. (Çiftli Yıllarda)

KPSS B Grubu; Ortaöğretim/Ön Lisans başvuruları Temmuz ayında yapılır. Sınavın uygulaması Eylül ayının son haftasında gerçekleştirilir . KPSS; Ortaöğretim/Ön Lisans Sınavı 2 yılda bir gerçekleşir. (Çiftli Yıllarda)

3. A Kadro Nedir ve Kimler Girebilir?

* KPSS A sınavı her yıl yapılır.

* Sınava; Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Mezunları veya üçüncü sınıf öğrencileri katılabilir.

* Sınav; İktisat, Maliye, Muhasebe, Hukuk gibi uzmanlık derslerinin yanı sıra GENEL YETENEK ve GENEL KÜLTÜR testi de adayların sorumlu oldukları ve başarılı olmak zorunda oldukları alanlardır.

* 120 puan türü hesaplanır, her kamu kurumu bu puan türlerinden bir ve ya bir kaçını dikkate alarak alım yapar. (Örneğin KPSS49 puan türünden 80 ve üzeri alanlar Vergi Müfettişliği sınavına başvuru yapabilirler).

Haberin Devamı

4. Öğretmen Adayları Hangi Sınava Tabi?
* Öğretmen adaylarının girdiği bir sınavdır.
* Her yıl yapılır.
* Puan bir yıl süreyle geçerlidir.
* Sınav her yıl Temmuz ayında yapılır.
* Öğretmen adayları, Cumartesi sabah oturumunda yapılan GENEL YETENEK ve GENEL KÜLTÜR testleri ile Cumartesi Öğleden sonra yapılan Eğitim Bilimleri testine tabidir. Ayrıca bazı branş öğretmenlikleri için Temmuz ayının ikinci Pazar günü Öğretmenlik Alan Bilgisi(ÖATB) testi yapılır.
5. B Kadroları Nedir?
* Sınav Çift Yıllarda Eylül ayının son Pazar günü yapılır.
* B grubu kadrolar, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ihtiyaca göre aşağıdaki görevlere atanacak olan memur ya da sözleşmeli personeldir.
> Memur,
> Hizmetli,
> Koruma,
> Güvenlik görevlisi
> Hemşire,
> Mühendis,
> Diğer benzeri görevler.
* Sınavda alınan puan iki süreyle geçerlidir ve iki yıl içerisindeki merkezi memur atamalarında kullanılabilir.
* Sınavlar lisans, önlisans ve ortaöğretim düzeyinden yapılır.
* Sınavlar lisans mezunları için Temmuz ayı başında yapılan sınavdan aldıkları puanla memur atamalarında tercih yapar.
* Önlisans ve ortaöğretim mezunları için ise Eylül sonunda yapılan sınav ile memur atamalarında tercih yapabilmektedir.
* Lisans mezunu olup B grubu kadrolara başvuracak adaylar ile önlisans ve ortaöğretim mezunlarına ise öğrenim seviyelerine göre YALNIZCA GENEL YETENEK ve GENEL KÜLTÜR testleri uygulanır.
* Bu sınavlarda herhangi bir taban puan sınırlaması bulunmamaktadır.
* Bu sınav sonucu tüm kadro ve pozisyonlara atanmalarda kullanılır (Kurumsal bazda alım yapan kurumlar, sözleşmeli pozisyonlar, işçi alımları vb. dahil).

Haberin Devamı