Gazete Vatan Logo

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca adayın merakla beklediği KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sınav sonuçlarının açıklanması hangi tarihte gerçekleşecek? İşte merak edilen soruların yanıtları ve KPSS sınav sonuçlarına dair son gelişmeler...

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih büyük bir merakla bekleniyor. KPSS sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizde yer alacak. İşte KPSS sınav sonuçları hakkında merak edilen tüm soruların yanıtları...

2016 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KPSS sınav sonuçları için sayılı günler kaldı. Devlet kurumlarında çalışmak siteyen vatandaşların bu gayelerini yerine getirebilmeleri için belirlenen koşullar çerçevesinde KPSS puanına da sahip olması gerekiyor. Türkiye’de devlet dairelerinde ortaya çıkan ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen kontenjanlar çerçevesinde gerçekleştirilecek personel alımları için ÖSYM tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı uygulanmaktadır. Her yıl uygulanan lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın 2016 takviminde yer alan sınav uygulaması geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirildi. Bu yüzden şimdilerde yeni memur adayları için 2016 Lisans düzeyi KPSS sonuçları açıklamasının yapılması büyük bir merak ve heyecan ile bekleniyor.

KPSS Sınavı Hakkında

Haberin Devamı

Türkiye’de kamu kurumlarında oluşan personel ihtiyaçlarında binlerce vatandaşın başvuruda bulunması nedeni ile hem adil ve eşit bir atama uygulamasının gerçekleştirilebilmesi hem de eğitim düzeyine göre personel ihtiyacının yetkin ve bu alandaki uzman kişiler tarafından doldurulabilmesi amacı ile 90’lı yıllarda bu yana Kamu Personeli Seçme Sınavı uygulanıyor.

2016 ÖSYM sınav takvimi kapsamında geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans düzeyi dahilinde lisans düzeyinde eğitim almış vatandaşların memurluk için girdikleri bu sınava ilişkin olarak ÖSYM tarafından KPSS sonuçları açıklamasının gerçekleştirilmesi büyük bir merak ile bekleniyor.

KPSS Sınavı Sonuçları 14 Temmuz tarihinde

ÖSYM tarafından özellikle son birkaç yıldır hızla gelişen teknolojinin sınav ve yerleştirme çalışma ve uygulamalarına başarılı bir şekilde entegrasyonu ile birlikte daha hızlı işlem gerçekleştiriliyor olması ve açıklamalarının çok daha kısa süreler içerisinde yapılıyor olması 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının 9 haziranda yapılacağı beklentisini oluşturdu. Ancak geçtiğimiz hafta içerisinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen son dakika açıklama itibari ile yeni memur adaylarının KPSS sonuçları açıklaması için Ramazan Bayramı sonrasını bekleyecek. Çünkü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen olağanüstü toplantı çerçevesinde alınan karar kapsamında 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması 14 temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2016 Lisans KPSS sonuçları ile ilgili olarak alınan bu kararın nedeni ise 2014 ortaöğretim KPSS ve 2015 lisans KPSS dahilinde adayların henüz geçerli olan KPSS puanları çerçevesinde gerçekleştirilecek 10 bin personel alımına başvuruda bulunmasıdır. Bu yüzden KPSS sonuçları açıklamasında önemli zaman düzeyinde bir erteleme gerçekleştirilmesi kararı alındı.

14 temmuz tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının, gerçekleştirilmesinin hemen ardından binlerce devlet memuru adayı ÖSYM’nin ‘Aday İşlemleri Sistemi’ üzerinden ‘T.C. kimlik numaraları’ ve ‘ÖSYM şifreleri’ ile kolay bir şekilde KPSS puanlarını öğrenebilme imkanına sahip olabilecek.

Haberin Devamı

Ancak bu süreç içerisinde memur adayları 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı için ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yüzde 30 oranındaki 2016 Lisans KPSS soruları açıklaması üzerinden tahmini olarak KPSS puan hesaplamaları ile puan hesaplaması yapabilme imkanına sahip olabilecek.

Kamu Personeli Seçme Sınavı
Kamu Personeli Seçme Sınavı ya da kısaca KPSS, 18/3/2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na istinaden ilk olarak 2002 yılında ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Türkiye'de bazı devlet kurumlarına personel alımı için yapılır. Yönetmeliğin amacı Madde-1’de: “Bu Yönetmeliğin amacı, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların genel ilkeleri ile usul ve esaslarını tespit etmektir.” şeklinde ifade edilmiştir.
Söz konusu sınav, daha önceki senelerde uygulamada olan Devlet Memurluğu Sınavı (DMS) ve Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı'nın (KMS) birleşimi niteliğindedir. Sınavın ana amaçları arasında; kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan personel istihdamının, şeffaf ve adaletli bir biçimde gerçekleşmesi ve sınav rekabeti içinde personel kalitesini en üst düzeye çıkartmak sayılabilir.

Haberin Devamı