Gazete Vatan Logo

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte KPSS sonuçları biraz daha bekleyecek. Memur adaylarının dört gözle büyük bir heyecan içerisinde bekledikleri 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması ertelendi. Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecek 10 bin personel alımına ilişkin başvuru ve yerleştirmelerinin tamamlanması için ÖSYM tarafından KPSS sonuçları açıklamasının ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı.

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Devlet kurumlarında çalışmak siteyen vatandaşların bu gayelerini yerine getirebilmeleri için belirlenen koşullar çerçevesinde KPSS puanına da sahip olması gerekiyor. Türkiye’de devlet dairelerinde ortaya çıkan ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen kontenjanlar çerçevesinde gerçekleştirilecek personel alımları için ÖSYM tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı uygulanmaktadır. Her yıl uygulanan lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın 2016 takviminde yer alan sınav uygulaması geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirildi. Bu yüzden şimdilerde yeni memur adayları için 2016 Lisans düzeyi KPSS sonuçları açıklamasının yapılması büyük bir merak ve heyecan ile bekleniyor.

KPSS SINAV SONUÇ AÇIKLANMA TARİHİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye’de kamu kurumlarında oluşan personel ihtiyaçlarında binlerce vatandaşın başvuruda bulunması nedeni ile hem adil ve eşit bir atama uygulamasının gerçekleştirilebilmesi hem de eğitim düzeyine göre personel ihtiyacının yetkin ve bu alandaki uzman kişiler tarafından doldurulabilmesi amacı ile 90’lı yıllarda bu yana Kamu Personeli Seçme Sınavı uygulanıyor. İlk adı farklı olan bu memurluk sınavı 1999 yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı tarafından gerçekleştirile yapı değişiklikleri ile bugünkü adını aldı. 2016 ÖSYM sınav takvimi kapsamında geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans düzeyi dahilinde lisans düzeyinde eğitim almış vatandaşların memurluk için girdikleri bu sınava ilişkin olarak ÖSYM tarafından KPSS sonuçları açıklamasının gerçekleştirilmesi büyük bir merak ile bekleniyor.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından özellikle son birkaç yıldır hızla gelişen teknolojinin sınav ve yerleştirme çalışma ve uygulamalarına başarılı bir şekilde entegrasyonu ile birlikte daha hızlı işlem gerçekleştiriliyor olması ve açıklamalarının çok daha kısa süreler içerisinde yapılıyor olması 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının 9 haziranda yapılacağı beklentisini oluşturdu. Ancak geçtiğimiz hafta içerisinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen son dakika açıklama itibari ile yeni memur adaylarının KPSS sonuçları açıklaması için Ramazan Bayramı sonrasını bekleyecek. Çünkü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen olağanüstü toplantı çerçevesinde alınan karar kapsamında 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması 14 temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2016 Lisans KPSS sonuçları ile ilgili olarak alınan bu kararın nedeni ise 2014 ortaöğretim KPSS ve 2015 lisans KPSS dahilinde adayların henüz geçerli olan KPSS puanları çerçevesinde gerçekleştirilecek 10 bin personel alımına başvuruda bulunmasıdır. Bu yüzden KPSS sonuçları açıklamasında önemli zaman düzeyinde bir erteleme gerçekleştirilmesi kararı alındı. 14 temmuz tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının, gerçekleştirilmesinin hemen ardından binlerce devlet memuru adayı ÖSYM’nin ‘Aday İşlemleri Sistemi’ üzerinden ‘T.C. kimlik numaraları’ ve ‘ÖSYM şifreleri’ ile kolay bir şekilde KPSS puanlarını öğrenebilme imkanına sahip olabilecek. Ancak bu süreç içerisinde memur adayları 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı için ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yüzde 30 oranındaki 2016 Lisans KPSS soruları açıklaması üzerinden tahmini olarak KPSS puan hesaplamaları ile puan hesaplaması yapabilme imkanına sahip olabilecek.

Haberin Devamı