Gazete Vatan Logo

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Binlerce adayın merakla beklediği 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın ne zaman açıklanacağı belli oldu! ÖSYM açıkladı! 2016 KPSS sınav sonuçları hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasına artık kısa bir süre kaldı. ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavı hangi tarihte açıklanacak? İşte tüm ayrıntıları ile KPSS...

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2016 KPSS sınav sonuçlarının 14 Temmuz tarihine ertelendiği açıklandı. 22 Mayıs tarihinde yapılan KPSS sınavlarının 9 Haziran tarihinde açıklanması bekleniyordu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada KPSS sınavlarının 14 Temmuz tarihinde açıklanacağı bildirildi.

Türkiye’de kamu kurumlarında görev almak isteyen vatandaşların adil ve eşit şartlarda başvurularının değerlendirilebilmesinin sağlanabilmesi ve aynı zamanda da ilgili devlet kademelerine yetkin personellerin alınabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı uygulanmaktadır. 90’lı yıllardan bu yana Türkiye’de her yıl uygulanmakta olan Kamu Personeli Seçme Sınavı ile birlikte Türkiye genelindeki devlet dairelerinde ortaya çıkan personel açıklarının on binlerce vatandaş ile doldurulması sağlanıyor. Bu kapsamda 2016 yılı devlet personeli alımı kapsamında gerçekleştirilen 2016 KPSS sonuçları açıklamaları da milyonlarca vatandaş tarafından son derece büyük bir merak ve heyecan ile bekleniyor.

Haberin Devamı

KPSS SONUÇLARINI KONTROL ET

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilmekte olan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın 2016 yılı içerisinde gerçekleştirilen KPSS soruları ve sonuçları açıklamaları kapsamında adayların sınav esnasında çözmüş oldukları soruların yanıtları adaylar ile paylaşıldı. 2016 KPSS soruları açıklaması öğrenciler tarafından son derece büyük bir merakla bekleniyordu ve ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile birlikte öğrenciler KPSS esnasında çözmüş oldukları soruların yüzde 30’unu inceleyerek, tahmini KPSS puanını belirleyebilmeye çalışabiliyor.

ÖSYM tarafından yapılan açıklama göre KPSS sonuçlarının açıklanması Temmuz ayına ertelendi. Böylelikle KPSS sonuçlarının açıklanacağı yeni tarih olarak 14 Temmuz 2016 tarihi belirlenmiştir. Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılan adaylar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan KPSS soruları açıklamasıyla birlikte sınavda çözdüğü soruların yüzde 30’unu inceleyebiliyor ve aynı zamanda da KPSS puanını öğrenebiliyor. Kamu kurumlarında adaletli ve nizami bir yerleşimin sağlanabilmesi amacı ile çıkarılan Bakanlar Kurulu kararınca 1999 yılında Devlet Memurları Sınavı (DMS) ismiyle uygulanan bu sınava 12 kasım 1999 yılında ÖSYM tarafından bir düzenleme getirilerek, günümüz modern Türkiye’sinde de aktif olarak uygulanmakta olan Kamu Personeli Seçme Sınavı A ve B oturumu şeklinde uygulanıyor. Bu kapsamda lisans eğitimini tamamlamış olan veya tamamlaması kesin olan vatandaşlar KPSS A oturumu sınavlarına katılırken, ortaöğretim diploması alan vatandaşlar ise KPSS B oturumu sınavlarına katılıyor.

Haberin Devamı

Kamu Personeli Seçme Sınavı için oluşturulan bu 2 oturum farkı ise hem devlet kademelerinde personel ihtiyacının bulunduğu alanlara o alan ile ilgili olarak eğitim seviyesi uygun olan personellerin alınabilmesi hem de vatandaşların eğitim durumlarına göre başarılı olabilecekleri devlet kademelerinde görev alabilmelerinin sağlanabilmesidir. Türkiye’de Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve daha pek çok resmi kurumda görev alabilmek için KPSS A oturumuna katılan lisans düzeyi eğitimi tamamlamış veya tamamlaması kesin olan vatandaşlar 2016 KPSS sonuçları açıklamasına göre almış olduklar KPSS puanları üzerinden devlet kurumlarında görev başvurusunda bulunabiliyor.

Haberin Devamı

Devletin her kurumu ve her kademesi için alınacak personelden istenen KPSS puanı farklı düzeyde olacak şekilde belirlenmiştir. Vatandaşlarda buna göre KPSS soruları ve sonuçları açıklaması üzerinden KPSS puanları ile devlet kurumlarında başvuruda bulunabilmektedir. Türkiye’de ÖSYM tarafından yapılacak 2016 KPSS soruları ve sonuçları açıklamalarına göre belirlenmiş olan KPSS başarı puanını yakalamış olan vatandaşların iş bulma sahaları oldukça geniş bir yelpazededir. Yani KPSS sonuçları üzerinden belirlenen KPSS puanına göre devlet personellik başvuruları yapılabiliyor.

Haberin Devamı