Gazete Vatan Logo

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sınav sonuçları için sınava giren adaylar tarafından meraklı bekleyiş sürüyor. Binlerce aday ÖSYM tarafından KPSS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. ÖSYM tarafından KPSS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ilan edildi. KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavı, ÖSYM tarafından 21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirildi. Sabah 10.00’da başlayan Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavı saat 12.10’da sona erdi. Bu sınav oturumunda adaylara 120 soru soruldu ve cevaplama süresi olarak 130 dakika verildi. Öğleden sonra gerçekleştirilen KPSS eğitim bilimleri sınav oturumu ise 14.30’da başladı. Geçen hafta sonunda ise KPSS için alan sınavları gerçekleştirildi. Sınavların sonlanmasıyla birlikte de sınava giren adaylar tarafından KPSS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih sorgulanmaya başlandı.

KPSS ÖABT SONUÇLARI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

21 Mayıs ve 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenen KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları, ÖSYM tarafından ilan edilen ve resmi internet sitesi üzerinde yer alan 2017 sınav takvimine göre 16 Haziran 2017 tarihinde açıklanacak. KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından da sınava giren adaylar tarafından tercih süreci başlayacak. Adaylar almış oldukları puanlar doğrultusunda tercih işlemlerini gerçekleştirecekler. Yapılan açıklamalara göre 2017 yılı için üç tercih dönemi olacak.

Haberin Devamı

KPSS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

16 Haziran Cuma günü KPSS sınav sonuçlarının ilan edilmesinden sonra sınava giren adaylar, ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden sonuçlarına ulaşabilirler. Sınav sonuçlarını öğrenmek için T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme giriş yapılması gereklidir. ÖSYM’nin internet sitesi dışında mobil uygulaması kullanılarak da KPSS sınav sonuçlarına erişim sağlanabilir. Sınav sonuç belgeleri ayrıca basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların sınavda yaptıkları doğru cevap sayısı ile yanlış cevap sayısı ve KPSS puanları yer alacak. ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden ilan edeceği KPSS sınav sonuçları adaylar için tebliğ hükmü taşır.

KPSS 2017 TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS sınav sonuçlarının 16 Haziran Cuma günü açıklanmasının ardından tercih dönemleri başlayacak. İlk tercih dönemi olan KPSS 2017/1 için tercih işlemleri 27 Haziran tarihinde saat 10.00’da başlayacak. 3 Temmuz’da da KPSS 2017/1 tercih işlemleri sona erecek. Devlet Personel Başkanlığı tarafından ilk olarak kurumlardan gerekli talep toplama işlemleri gerçekleştiriliyor. Yapılan talep toplama işlemleri sonrasında da hazırlanmış olan kılavuz ÖSYM’ye gönderiliyor. Ardından da ÖSYM tarafından tercihlerin alınma süreci başlatılıyor. 2017 yılı içinde yapılan açıklamalara göre 3 yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek olan bu yerleştirme işlemlerinin birincisi Temmuz ayında, ikincisi Kasım ayında yapılacak. Üçüncü yerleştirme işlemi ise engelli vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirilecek ve bu üçüncü yerleştirme işlemi Temmuz ayı içerisinde yapılacak.

Haberin Devamı

KPSS ÖABT NE ZAMAN YAPILACAK?

2017 yılı KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) 16 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sınavın yapılacağı alanlar şunlar;

Haberin Devamı

Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, İlköğretim Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Coğrafya, Tarih, Matematik (Lise), Fizik, Biyoloji, Kimya, Yabancı Dil (İngilizce, Almanca), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanlarında KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı yapılacaktır.