Gazete Vatan Logo

KPSS sınav giriş yeri sorgulama! KPSS sınavına gireceklere kritik uyarı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. Binlerce aday tarafından merak edilen KPSS sınav giriş yerlerini öğrenmek için yapılacak işlemleri sizler için derledik. KPSS sınav giriş yerlerine dair tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

KPSS sınav giriş yeri sorgulama! KPSS sınavına gireceklere kritik uyarı

KPSS sınav giriş yerleri ÖSYM sisteminden kolayca sorgulanabiliyor. 21 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan KPSS sınavı için heyecanlı bekleyiş ise sürüyor. ÖSYM KPSS sınavına girecek olan adaylara 09:45 uyarısında bulundu. İşte KPSS sınav giriş yerleri ve tüm detaylar...

KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS'YE GİRECEKLERE KRİTİK UYARI

KPSS sınav giriş yerlerinin açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, adayların mağdur olmaması için belirlenen kurallara uyulması gerektiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) 21 Mayıs'ta yapılacak KPSS’ye yönelik önemli bir uyarıda bulundu 09.45 kuralına ilişkin konuşan Yılmaz, "Bütün kardeşlerim hak kaybına uğramamaları için ÖSYM tarafından konulan kurallara harfiyen uymalı. Eğer ÖSYM '15 dakika önce gelin' diye açıklama yapmışsa, kendileri yarım saat önce gitmeli." dedi.

2017 KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) 2017 ayağı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Yüz binlerce kişinin devlet memurluğu için bir yıl boyunca hazırlıklarını sürdürdüğü ve beklenti içerisine girdiği KPSS, ÖSYM'nin sınav takvimine göre şu tarihlerde gerçekleşecek;

Haberin Devamı

* Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınavı 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek. Bu sınavın başvuruları 14-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 16 Haziran Cuma günü açıklanacak.

* KPSS Alan Bilgisi sınavı 28 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak. Bu sınavın başvuruları 14-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 16 Haziran Cuma günü açıklanacak.

* KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın başvuruları da diğerleri gibi 14-27 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar, 04 Ağustos tarihinde açıklanacak.