Gazete Vatan Logo

KPSS şartlı ve şartsız 2020 Ocak ayı personel alımı başvuru şartları nedir?

2020’nin ilk günlerinde Kamu kurumları KPSS şartlı ve KPSS şartsız 800 personel alımı yapacağını duyurdu. JGK tarafından 60 KPSS puanı ile 94 personel alımı yapılacak olup adayların ilgili ilana 5 Ocak 2020 tarihine kadar başvurmaları gerekmekte. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ilanda ise 24 sağlık personeli alımı gerçekleştirilecek olup adayların 15 ile 27 Ocak 2020 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor. İşte KPSS şartlı ve şartsız 2020 Ocak ayı yüzlerce personel alım başvuru şartları

KPSS şartlı ve şartsız 2020 Ocak ayı personel alımı başvuru şartları nedir?

2020'nin ilk günlerinde kamuya personel alımları da devam ediyor. Bu noktada Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayınlanan ilanlarda 800'ye yakın personel alımı yapılacağına ilişkin ilanlar yayınlanmış bulunuyor. 28 kamu kurumu tarafından gerçekleştirilecek olan 800 personel alımı için adayların birtakım şartları sağlaması gerekmekte olup, alım detayları, alım yapılacak olan kadrolar ve kurumlar ise şu şekilde:

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI

JGK tarafından 60 KPSS puanı ile 94 personel alımı yapılacak olup adayların ilgili ilana 5 Ocak 2020 tarihine kadar başvurmaları gerekmektedir.

ÖSYM UZMAN YARDIMCISI

ÖSYM tarafından toplamda 12 uzman yardımcısı alınacak olup 2018 veya 2019 yıllarında yapılan KPSS Lisans sınavları sonucunda, puan türlerine göre Arapça ve Rusça alanlarında asgari 70 puana, diğer alanlar için ise puan türlerinden en az birinden asgari 75 puana sahip olmak şartları aranmaktadır.

SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK PERSONELİ

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ilanda 24 sağlık personeli alımı gerçekleştirilecek olup adayların 15 ile 27 Ocak 2020 tarihine kadar başvurmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

TCDD 263 İŞÇİ ALIMI

TCDD tarafından gerçekleştirilecek olan alımda en az ilköğretim mezunu 263 işçi alımı yapılacak olup adaylar İŞKUR üzerinden kurumun ilgili ilanına başvuru yapacaklardır.

SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI ALIMI

Sayıştay tarafından ön lisans ve lisans mezunu 10 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek olup adayların 3 Ocak 2020 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KPSS ile 42 personel, TÜBİTAK, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü KPSS 70 ile memur alımı, MSB ve Genel Kurmay Başkanlığı alımı, İçişleri Bakanlığı KPSS 70 ile 220 memur alımı, İGDAŞ İstanbul, Adale Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Bakanlığı, AB ve Dışişleri Bakanlığı, DSİ, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı 11 personel alımı, ETİ Maden İşletmeleri 32 sürekli işçi alımı, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2018 KPSS P3 ile personel alımı şeklindedir.

KİMLER DEVLET MEMURU OLABİLİR? DEVLET MEMURU OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

Haberin Devamı

Devlet memuru olmak için kişilerden genel ve özel şartlar talep edilmektedir. Öncelikle bir kişinin devlet memuru olabilmesi için kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunludur. Bunun dışında devlet memuru olacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Geçmiş senelerde bu konuda bir üst yaş sınırı da bulunmaktaydı. Ancak artık her yaştan kimse devlet memuru olabilir. Bu husus kurumlara bağlıdır. Kimi kurum 30 yaşını doldurmuş olmamak, kimi kurum 40 yaş, kimi kurum da 65 yaşına kadar olan kişileri memur olarak görevlendirebilmektedir.

Devlet memuru olarak görev almak için belli bir eğitim şartı da bulunmaktadır. En az ortaöğretim mezunu kimseler devlet memuru olarak görev alabilmektedirler.

Devlet memuru olarak görev alacak olan kişilerin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan kişiler devlet memuru olarak görev alabilirler. Devlet memuru olmak için öncelikle yazımızda da bahsettiğimiz gibi ilk olarak öğreniminizi tamamlamanız gerekmektedir. Yani en az ortaöğretim mezunu olmanız gerekir.

Haberin Devamı

Akabinde her sene yapılmakta olan KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmalı ve gerekli puanı almalısınız. Bundan sonra da memur kadrolarına başvuru yapmalısınız. Şayet puanınız yeterli ve memur olmaya herhangi bir engeliniz bulunmuyorsa memur olarak görev alabilirsiniz.